Quatre Mains in L’Air du Temps!

Het programma 2015 voor de ‘Quatre mains’ diners in L’Air du Temps kondigt zich veelbelovend aan. Sang Hoon Degeimbre inviteert chefs uit de vier windstreken voor een individuele stijloefening waarin het register van uiteenlopende culinaire werelden doorklinkt. Maak tijd voor een uniek diner!

De uitdaging vindt weerklank bij grote internationale chefs. Zij verlenen maar wat graag hun medewerking om innovatieve keukenstijlen onder de aandacht te brengen. Het diner voor vier handen is een kruising van talenten en inspiratiebronnen in een gemeenschappelijke toonaard van gedeeld plezier, zowel aan de piano (van overwegend sterrenrestaurants!) als aan tafel. Een tafel die de liefhebbers van de hedendaagse gastronomie en van sterke culinaire emoties in vervoering brengt! Uiteraard is het aantal plaatsen beperkt op deze unieke rendez-vous met de top van de wereldgastronomie. Gewoonlijk vliegen de reserveringen de deur uit zodra er weer een nieuw evenement wordt aangekondigd via het internet.  

Er zijn verschillende verklaringen voor zoveel geestdrift. Eerst en vooral krijgt men de gelegenheid om veelbesproken chefs te ontdekken zonder een – vaak lange – verplaatsing te maken, waarvoor ook het nodige budget en tijd moeten worden uitgetrokken; zoiets vraagt ook heel wat organisatie, vooral wanneer er lang van te voren moet worden gereserveerd. Daarnaast valt ook het bijzondere van de eigenlijke uitwisseling erg in de smaak. De persoonlijkheid van de chefs speelt mee, de openheid van hun ontmoeting, de culinaire dialoog die daaruit voortvloeit, de sensaties tijdens de maaltijd waarvan het ritme op geen enkele kaart wordt beschreven. Het gaat immers om een unieke compositie, een soort van samenzweerderige improvisatie.

‘Onze ‘Quatre mains’ diners zijn zoveel meer dan een eenvoudige optelsom van creativiteit en inventiviteit, van temperamenten en keukenstijlen – zij vormen een fusie van culinaire werelden. Het zijn momenten die het hele team intens beleeft achter de schermen; tijdens het diner loopt de spanning die aan intens plezier ten grondslag ligt verder op. Emoties die je beslist kan vergelijken met wat een artiest ervaart voor en tijdens een muzikale uitvoering of dansvoorstelling!’, aldus Sang Hoon Degeimbre. Hij benadrukt ook de voortdurende en vruchtbare dialoog tussen gerenommeerde chefs van eenzelfde generatie. Het is een totaalevenement, uniek in België. De ‘Quatre mains’ diners hebben ook een intiem karakter. Sang nodigt deze bekende en alom gewaardeerde chefs, vaak ook goede vrienden van hem, immers bij hem in Liernu uit, in L’Air du Temps. Het zijn chefs die al vele jaren de wereld afreizen en op bezoek gaan bij andere chefs, in hun restaurants, of worden uitgenodigd op congressen en vakbeurzen met wereldfaam!

Gastchefs Seizoen 2015

  • Donderdag 2 april om 19 u. Chef Nicolaï NORREGAARD, Restaurant Kadeau *, Kopenhagen – Denemarken (250 euro p.p.)
  • Donderdag 18 juni om 19 u. Chef Andre CHIANG, Restaurant Andre, Singapore (300 euro p.p.)
  • Donderdag 20 augustus om 19 u. Chef Tanja GRANDITS, Restaurant Stucki **, Bazel – Zwitserland (300 euro p.p.)
  • Datum nader te bepalen, september Chef David KINCH, Restaurant Manresa **, Los Gatos California – USA (300 euro p.p.)  
  • Maandag 19 oktober om 19 u. Chef Christophe ARIBERT, Restaurant Les Terrasses **, Uriage-les-Bains, Frankrijk (300 euro p.p.)

Er kan telkens 1 maand op voorhand worden gereserveerd voor de ‘Quatre mains’ diners – het aantal plaatsen is beperkt

L’AIR DU TEMPS  2 rue de la Croix Monet  B- 5310  Liernu (Eghezée)

www.airdutemps.be