The Mastercooks of Belgium

Pierre Burtonboy en Fabrice Vuillemin koken met de groenten van Alain Passard

Voor de allereerste keer en exclusief voor België organiseren Mastercooks Pierre Burtonboy en Fabrice Vuillemin, op woensdag 20 juni in Brussel, een diner rond de groenten die uit een van de moestuinen van de Franse driesterren chef Alain Passard komen.

Het is voor de eerste keer dat Alain Passard zijn akkoord gaf aan de twee Mastercooks van België om speciaal voor deze maaltijd dagverse groenten te gebruiken uit de biodynamische moestuin van Bois-Giroult in Normandië. Normaal zijn deze groenten enkel bestemd voor het Parijse restaurant L’Arpège van Passard en voor de online verkoop.

Het menu ‘Les grands crus de légumes’ gaat door op woensdag 20 juni om 19 uur  en kost 150 euro per persoon (dranken inbegrepen – wijnselectie van Bernard Poulet – San Pellegrino water – koffie J.J. Looze en macarons van Brian Joyeux)

Dit is het menu ‘Les Grands Crus de Légumes’:

Plantaardige tartaar, wafelappel, rode biet ‘Tonda di Chioggia’ en ‘Albina vereduna’
Champagne Veuve Fourny ‘Premier cru Vertus brut nature’

Vichyssoise van gebrande ‘Krypton’ prei, Charlotte-chips, geroosterde hazelnootolie

Grote langoustine, erwten ‘Merveille de Kelvedon’, knoflookemulsie ‘Therlodrome’
Valencay  ‘Les Hauts Taillons’ Domaine Saint Roc Denis Bardon 2017

Met de lijn gevangen zeebaars, ‘Gold rush’ en ‘Ronde de Nice’ courgetten, boter met yuzu
Viré-Clessé cuvée ‘les Pierres Blanches’, Domaine André Bonhomme 2016

Carré van Noir de Bigorre, op het been gebakken, jus, en in de ochtend geoogste groenten uit Bois-Giroult
Coteaux du Languedoc ‘L’esprit de Font Caude’, Domaine Alain Chabanon 2012

Verse geitenkaas uit de kaasmakerij van Graux, vierge olie van Castellas, mesclun, Mosterd van Métis, Lussan, red giant, tatsai.
Menetou Salon ‘Morogues’, Anne Pellé 2016

Millefeuille met frambozen uit de tuin van Bois-Giroult
Champagne Veuve Fourny Premier cru Vertus rosé ‘Les Rougemonts’ extra brut

Rabarber sorbet, ‘Charlotte, Ciflorette en Cirafine’ aardbeien, ‘verbena’ –infusie
Café J.J Looze ‘blend van Grands Crus’, hazelnoot financiers - macarons van Brian Joyeux

 

Gelegenheidsadres: Auberge de Boendael – Oude Lindesquare 12 – 1050 Brussel (Elsene)

Info/reservaties : 0494/52 21 95 - burtonboypierre@gmail.com

 

Pierre Burtonboy en Fabrice Vuillemin koken met de groenten van Alain Passard
Pierre Burtonboy en Fabrice Vuillemin koken met de groenten van Alain Passard