Peter Goossens serveert ‘pistolet-original’

Het Brusselse eethuis Pistolet-Original nodigt regelmatig een gereputeerde chef uit om een origineel recept te maken voor het meest typische van alle Belgische broodjes: de pistolet. Peter Goossens creëerde een pistolet met fris gerookte makreel.

Na Stefan Jacobs (Va Doux Vent*), Lionel Rigolet (Comme chez soi**) en Gerarld Watelet (presentator/kok op de RTBF) was het de beurt aan Peter Goossens (Hof van Cleve***) om zijn versie van de pistolet te maken.

In afwachting van de nieuwe lente en het mooie voorjaarsweer pakt Peter Goossens uit met een combinatie op basis van betaalbare en makkelijk verkrijgbare producten. Het resultaat een pistolet met fris gerookte makreel, makreeleitjes, kerstomaatjes, rode radijs, komkommersliertjes, sucrine en waterkersblaadjes, ei en takjes peterselie.

De pistolet is naast mooi om zien ook lekker uit, hij is het ook fris.

Vanaf 2 februari staat de Peter Goossens Pistolet op de kaart. Sommelier Eric Boschman suggereert om bij de pistolet een Blanche de Namur van Brasserie du Bocq te drinken, een tarwebier met een lichtzurige  smaak.

Pistolet-Original, Joseph Stevensstraat 24-26 (Zavel), Brussel – www.pistolet-original.be