Opnieuw Oostendse langoustines op het menu

De Oostendse langoustine is terug van weggeweest. Tot twintig jaar geleden waren Oostendse langoustines een fel begeerd topproduct maar door de concurrentie van het grote assortiment gamba’s en scampi verdween de Oostendse langoustines op de achtergrond. Onder de merknaam ‘Oolavis’, wat staat voor OOstendse Langoustines VISserij’ begint dit Vlaamse topproduct aan een nieuw leven.

Troeven heeft het schaaldiertje in overvloed. De Oostendse langoustines worden gevangen in de Centrale Noordzee en vrijwel onmmiddellijk aangeland. Visser Danny Huyghebaert van de VSVC (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatieve van reders) formuleert het zo: “We kunnen echt een topkwaliteit leveren aan een zeer interessante prijs. Veel chefs kopen de wat grotere ingevoerde langoustines, maar de meeste daarvan zijn lang niet zo fijn van smaak als de Belgische. Onze maat 16-20 is de meest verfijnde langoustine die ik.”

Meer weten over de Oostendse langoustines: www.oolavis.be

Voor commerciële informatie (aanvoer, logistiek, aankoopmogelijkheden,…) contacteert u best de Vlaamse Visveiling – Eddy Landuyt (commercieel manager), 0475 25 98 33 – e.landuyt@vlvis.be