Op 28 maart zijn de nieuwe Petits Chefs en Herbe 2015 bekend

Meesterkok Pascal Marcin organiseert op 28 maart de 3de editie van de wedstrijd Les Petits Chefs en Herbe. Daarmee wil hij onze toekomstige cordon bleus de beste producten van onze regio leren kennen.

De wedstrijd gaat door in Achêne (Ciney – Provincie Namen) waar de leerlingen van de 5de en 6ste jaren van 6 lagere scholen van de Federatie Wallonië-Brussel hun talenten kunnen meten. Dat gebeurt aan de hand van verschillende wedstrijden met als opdracht de bereiding van het beste recept met hoevekip inclusief twee garnituren met lokale streekproducten. Aan de jongeren wordt ook gevraagd hun verbeelding te gebruiken en de mooiste presentatie op het bord te maken.

Elke school wordt gecoacht door een professionele chef. Dit zijn de deelnemers aan de wedstrijd : de Gemeenteschool van Maillen en Olivier Bruckner (‘Olivier Restaurant’ in Dave) ; de gemeenteschool van Thirimont en Stéphane Chermanne (‘L'étang bleu’ in Lobbes) ; het Institut de la Providence "les Moussaillons" in Ciney en Régis Alexandre (‘Le comptoir du goût’ in Ciney) ; de school Sainte Marie de Suarlée en Thierry Stasiuk (‘Le Libraire Toqué’ – kookcursussen in Namen);  de gemeenteschool van Assesse en Carl Gillain ‘Agathopède’ in Namen); de Ecole des Trieux van Montignies sur Sambre en Didier Baugnet (‘Hôtel Dolce La Hulpe Brussels’ in La Hulpe).

Om de deelnemers te beoordelen werd een jury samengesteld waarvan Eric Martin (‘Maison Lemonnier’ in Lavaux-Sainte-Anne) de voorzitter is. De jury bestaat verder uit Frank Fol (Voorzitter van de Meesterkoks van België), Jean Castadot (Voorzitter Eurotoques België), Albert Hankenne (Chaîne des Rôtisseurs), Pascal Fauville (A table, Maison Fromagère), Pierre Résimont (L’Eau Vive), Olivier Bourguignon (Le D’Arville), Michel Lognoul (Europees parlement -Sodexo), Philippe Limbourg (Gault&Millau), Xavier Faber (Spadel-Bru) en Joëlle Rochette (Journaliste – gastronomische chronikeur).

Net zoals tijdens de vorige edities wordt een lokale ambachtenmarkt georganiseerd om de kleine en grote kandidaten en deelnemers aan de wedstrijd en het publiek de mooie rijkdommen van de Waalse terroir te laten ontdekken.

De wedstrijd Les Petits Chefs en Herbe is een initiatief van Pascal Marcin (Executive chef van  Dolce La Hulpe Brussels ; Meesterkok van België, lid van de vereniging Eurotoques, van de Chaîne des Rôtisseurs en van de Académie Culinaire de France) en wordt georganiseerd met de ondersteuning van dezelfde verenigingen. 

De wedstrijd gaat door op zaterdag 28 maart vanaf 9 uur in Domaine d’Achêne.
Adres : Domaine d’Achêne – Route de Dinant, 22 – 5590 Achêne (Ciney)
Informatie : www.pascalmarcin.be – Contact : famillemarcin@hotmail.com