The Mastercooks of Belgium

Olivier Bourguignon en zijn nieuwe D’Arville

Meesterkok Olivier Bourguignon profiteerde van de voorbije Paasvakantie om zijn restaurant volledig te renoveren. Zijn D’Arville, een landelijke woning uit de 18de eeuw, mooi gelegen in een bosrijke en groene omgeving in de provincie Namen, kreeg een geslaagde herinrichting.

Om dat te verwezenlijken deed Olivier Bourguignon beroep op lokale ambachtslui waaronder smeden, schrijnwerkers en een tapijtbedrijf die elk op hun manier, een schitterende maar discreet moderne, landelijke en zeer gepersonaliseerde sfeer gaven aan het gebouw. Originele tafels die rusten op een voet van robuste boomtakken met een tafelblad in transparant glas, een aantrekkelijke bekleding van vloeren en muren, een zeer aparte verlichting en ook een mooie tuin met een waterpartij geven dit restaurant, dat door een van de meest dynamische Waalse Meesterkoks wordt geleid, een meerwaarde.

Net voor de werken heeft Olivier Bourguignon ook een nieuw menu aangekondigd. Elke zaterdagmiddag serveert hij voortaan een democratisch geprijsd menu onder de naam Le Menu Promenade. Voor 40 euro serveert hij dan hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert.

De klanten hebben daarmee weer voldoende extra redenen om naar Wierde te rijden, zowel om de nieuwe aankleding van het restaurant te ontdekken, de comfortabele kamers van Barabas, de suite van D’Arville (en het zwembad!), het Menu Promenade van zaterdagmiddag, maar ook de moestuin waarin Olivier truffeleiken heeft geplant. Het hoeft geen betoog dat onze Meesterkok met deze veranderingen een nieuw hoogtepunt in zijn creativiteit heeft bereikt.

Le D’Arville – Rue d’Arville, 94 – 5100 Wierde – Telefoon : 081/46.23.65 – www.ledarville.be