Nieuwe leden voor de Vereniging van Meesterkoks

Tijdens de algemene vergadering op 9 mei laatstleden, georganiseerd door onze partner Belcolade (Groot-Bijgaarden), hebben voorzitter Frank Fol, directeur Paul Gelders en schatbewaarder Daniel Molmans een zeer positieve balans voor 2015 voorgesteld, alsook de talrijke bijeenkomsten en animaties voor de komende maanden, maar vooral de nieuwe leden van de vereniging.

De Meesterkoks zijn nu met 152, verspreid tot in de verste hoeken van het land en verdeeld over verschillende categorieën zoals de Toprestaurants (89 leden), de Top Traiteurs/Catering/Home-Cooking (18), de Top-Brasseries-bistro’s (7), Top Specialisten (4), Belgische ambassadeurs in de wereld (7) en de ereleden van de Meesterkoks (27).

In het volgende Magazine van de Meesterkoks (MCM8) vindt u meer details over de nieuwe leden. Ze zijn gedurende twee jaar kandidaat, alvorens ze volwaardig Meesterkok worden. We geven hier alvast hun namen en die van hun restaurant per regio.

In de categorie restaurants vinden we 6 nieuwe chefs in Wallonië: Christophe Pauly (Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot) ; Jean-Pierre Robert (Hôtel des Bains in Robertville) en Olivier Vanden Branden (L’O à la Bouche in Wépion).

Drie nieuwe chefs in Vlaanderen : Jan Menten (De Mijlpaal in Tongeren), Kim Verhasselt (L’Escabèche in Knokke-Heist), Dirk Wittebrood (De Watermolen in Kasterlee).

In de categorie Catering is er in Vlaanderen slechts één nieuwkomer: Roland Van Koeckhoven (Hof te Rhode in Schaffen).

In de categorie Brasseries/Bistro’s vinden we niet minder dan 4 nieuwe chefs, twee in Brussel: Pierre Burtonboy (En face de parachute) en Olivier Vanklemput (Viva m’Bomma) ; en in Vlaams-Brabant: Marc Clément (The Bistronomie in Vilvoorde). Als enige nieuwe Waalse lid in deze categorie verwelkomen we de zeer bekende Luc Broutard (La Table du Bocher in Mons).

Binnenkort vindt u hier ook alle details van de feestelijke projecten die de Vereniging van Meesterkoks vanaf de maand juni zal organiseren.

En, last but not least, deze Algemene vergadering 2016, was ook de gelegenheid om Lucienne Richard uit te zwaaien. Zij vertolkte gedurende 20 jaar, op een zeer efficiënte en sympathieke manier, de rol van perswoordvoerder en algemene secretaris van de vereniging. Het is een verdiend afscheid voor iemand die in de loop der  jaren de vriendin en de vertrouwenspersoon van de Meesterkoks was. We hopen haar tijdens een van de festiviteiten in de zomer terug te zien. Daarom zeggen we ook: tot snel Madame Lucienne!