Meesterkoks René Mathieu en Clément Petitjean op Horecatel

Van 12 tot 15 maart nodigt het Salon Horecatel opnieuw een aantal Meesterkoks uit. Na San-Hoon Degeimbre, Arabelle Meirlaen en Eric Martin, is het dit keer de beurt aan René Mathieu (La Distillerie in Bouglinster) die de prestigieuze rol krijgt van ‘Ambassadeur van het Palais Gastronomie’.

Het salon is vier dagen lang gewijd aan de culinaire sector en aan onze hedendaagse en innoverende gastronomie. Daarbij worden de beste culinaire talenten van ons land in de kijker gezet. Zij zullen demonstraties geven van onuitgegeven culinaire creaties rond topproducten in samenwerking met lokale producenten.

Naast de demonstraties, conferenties en andere ontmoetingen op de zowat honderd stands, is er ook plaats voor jonge chefs tijdens de wedstrijd Wex Pro Cup. Een wedstrijd bestemd voor jonge talenten van minder dan 30 jaar en waarvan de voorzitter dit jaar Meesterkok Clément Petitjean (La Grappe d’Or  in Torgnies) zal zijn.

Andere Meesterkoks, voornamelijk uit Wallonië, zullen ook aanwezig zijn op de 51ste editie van Horecatel, van 12 tot 15 maart, in het WEX in Marche-en-Famenne.

Informatie : www.horecatel.be

Rene Mathieu