Meesterkoks openen nieuwe restaurants

Enkele Meesterkoks openden deze zomer een aantal nieuwe restaurants. Andere projecten zitten nog in de startblokken.

Na de opening van de ‘Balthazar Brasserie’ van Yves Mattagne (Sea Grill) in Knokke-Heist, was het onlangs de beurt aan Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt) die in Ukkel zijn eigen Brusselse brasserie. ‘Amen’ is de aparte naam van de nieuwe zaak. Vervolgens was het aan Frédéric Caerdinael (Le Sanglier des Ardennes) die een sympathiek pretentieloos adresje opende in Durbuy, “Le 7”. Denk aan snacks, tapas, finger food en wijnen per glas.

In Zaventem, in Vlaams-Brabant, timmert Roland Debuyst aan de weg met zijn nieuwe hamburgerrestaurant “Be Burger”. Andere vestigingen volgen nog.

Eveneens in voorbereiding is de nieuwe zaak van Eddy Münster (Wine in The City) die binnenkort opent in Wemmel (Vlaams-Brabant) en van nieuwe Meesterkok Jean-Pierre Robert (Hôtel des Bains de Robertville) die het nieuwe hotel-restaurant Le Cheval Blanc opent in Waismes, in de Hoge Venen. In Brussel voorziet Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps) de opening van een nieuwe en tweede vestiging in het centrum van Brussel.

Nog in Wallonië, maar deze keer in de buurt van Namen, opende Pierre Résimont, vlakbij zijn restaurant L’Eau Vive, een volledig nieuwe gîte die hij ‘Le Cube’ noemt en geschikt is voor 2 tot 6 personen. De inrichting is even hedendaags als comfortabel als die van zijn eerste gastenkamers van de Medissey.

Er volgt nog meer nieuws over openingen, overnames en verbouwingen op deze pagina’s. Lees ons regelmatig als je er meer over weten wil. 

Yves Mattagne (photo Morgane Ball)
Eddy Munster
Sang Hoon Degeimbre
Roland Debuyst
Pascal Devalkeneer
Frederic Caerdinael