The Mastercooks of Belgium

Mastercooks koken met internationale topchefs voor Feeding Hungry Minds

16 januari 2019

Op 16 februari ontvangen de Brusselse Mastercooks Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt**) en Christophe Hardiquest (BonBon**) en hun collega Karen Toroshian (Bozar Brasserie*) Belgische en buitenlandse collega’s om samen te koken voor het evenement ‘Feeding Hungry Minds’.

Het evenement wordt een exclusief diner bereid door 25 internationale chefs. De winst gaat naar de vereniging ‘Isabelo, Feeding Hungry Minds’,  opgericht door de Zuid-Afrikaanse chef Margot Janse.

Met dit liefdadigheidsproject kan Margot Jansen ondertussen al tien jaar lang dagelijks 1500 leerlingen van Zuid-Afrikaanse scholen voeden. Ze creëerde deze vereniging om Zuid-Afrikaanse kinderen te helpen en omdat, zo zegt ze, “niemand met een lege maag kan studeren”.

Het is de eerste keer dat een evenement met een liefdadigheidsdoel 25 grote internationale chefs verzamelt in drie van de beste restaurants van de hoofdstad.

In elk restaurant wordt op 16 februari om 20 uur een exclusief diner georganiseerd, bestaande uit 10 gangen, waarbij elk gerecht Zuid-Afrikaanse ingrediënten zal bevatten. Elk menu kost 320 euro per persoon, inclusief alle dranken. Reserveringen zijn nu al mogelijk.

De 3 restaurants verwelkomen de volgende chefs samen met hun ‘huis’-kok en Margot Janse:

Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt) kookt met :  Joris Bijdendijk (Rijks* - Amsterdam) ; May Chow (Little Bao – Hong Kong – beste Aziatische vrouwelijke chef 2017) ; Mauro Colagreco (Mirazur** - Menton – nr. 3 van de World 50 Best Restaurant) ; Rodolfo Guzman (Borago – Santiago – nr. 27 W50BR) ; JP McMahon (Aniar* - Gaway) ; Virgilio Martinez (Central – Lima – nr. 6 W50BR) ; Pia Léon (Kjolle – Lima – Beste vrouwelijke Zuid-Amerikaanse chef 2018) ; Viljhjalmur Sigurdarson (Souvenir – Gent).

Christophe Hardiquest (Bon Bon) kookt met : Maksut Askar (Neolokal – Istanbul) ; Manu Buffara (Manu – Curitiba/Brazilië) ; Willem Hiele (Willem Hiele - Koksijde) ; Chiho Kansaki (Virtus - Parijs) ; Alain Passard (L’Arpège*** - Parijs – nr. 8 W50BR) ; Ana Ros (Hisa Franko – Kobarid – nr. 48 W50BR – Beste vrouwelijke chef ter wereld in 2017).

Karen Tosorhyan (Bozar Brasserie) kookt met Mastercook Isabelle Arpin (Brussel) ; Pascal Barbot (L’Astrance*** - Parijs) ; Emma Bengtsson (Aquavit** - New-York) ; Mastercook Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps** – Liernu) ;  David Martin (La Paix** - Brussel) ; Christophe Pelé (Le Clarence** - Parijs) ; Heinz Reitbauer (Steirereick – Wenen – nr. °14 W50BR).

Info en reservaties: https://events.ticketbooth.eu/events/28036

“Isabelo, Feeding Hungry Minds” : www.isabelocharity.wixsite.com/website

 

Pascal Devalkeneer
Christophe Hardiquest