The Mastercooks of Belgium

The Mastercooks of Belgium creëren The Young Masters en verwelkomen nieuwe leden

Tijdens hun jaarlijkse algemene vergadering, op maandag 14 mei in Living Tomorrow, stelden The Mastercooks of Belgium niet alleen het nieuwe bestuur, de nieuwe leden, projecten en evenementen voor, maar werden ook The Young Masters boven het doopvont gehouden.

TYM - The Young Masters

The Young Masters© (TYM©) is de naam van de nieuwe  jongerenafdeling binnen The Mastercooks of Belgium®. De groep bestaat uit getalenteerde chefs tussen de 30 en 38 jaar die bij de meest belovende van het land behoren. De Young Masters zullen nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in de wereld! Ze stellen vragen waar anderen stoppen en vormen een sterk team met de Mastercooks met wie ze dezelfde waarden dragen en hetzelfde charter onderschrijven.
Het nieuwe team van TYM – The Young Masters – bestaat uit 14 leden.
9 Nederlandstalige en 5 Franstalige koks vormen samen de Young Masters 2018 :

Tim Boury (Boury – Roeselare) ; Maxime Collard (La Table de Maxime – Our-Paliseul) ; Carl Gillain (L’Agathopède – Namen) ; Grégory Gillain (La Gare d’Hamois – Hamois) ; Jonas Haegeman (De Vijf Seizoenen – Brakel) ; Willem Hiele (Koksijde);  Gary Kirchens (La Villa Lorraine –Bruxelles); Tristan Martin (Lemonnier – Lavaux-Ste-Anne) Seppe Nobels (Graanmarkt 13 – Antwerpen); Sylvester Schatteman (Hofke van Bazel –Kruibeke-Bazel); Broes Tavernier (’t Vijfde Seizoen – Aalter); Yannick Van Hacken (Oficina – Bruxelles) ; Sam Van Houcke (Maste – Gand); Nicolas Wentein (AIRrepublic – Cadzand).

The Mastercooks of Belgium is samengesteld uit 164 leden waaronder :

7 nieuwe kandidaat leden Mastercooks (5 restaurants, 1 brasserie-bistro, 1 specialist) die binnen de twee jaar officieel Mastercook kunnen worden :
Isabelle Arpin
(Louise 345 – Brussel) ; Wout Bru (La Bru’sserie – Durbuy) ; Dirk Jan Decock (Taste and Colours – Kortrijk) ; Bart Tastenhoye (Taste - Leuven) ; Didier Verbelen (Aan Het Water – Hasselt) ; Kris De Roy (Hofke van Bazel – Kruibeke-Bazel) ; Patrick Spiessens (Adviseur Rational).
9 nieuwe leden :
Elk jaar worden nieuwe kandidaat Mastercooks tot de vereniging toegelaten. Zij worden dan officieel Mastercooks of Belgium na een kandidatuur van twee jaar. Dit zijn de nieuwe Mastercooks van 2018 :

Luc Broutard
(La Table du Boucher- Mons) ; Pierre Burtonboy (kok aan huis- Brussel) ; Marc Clément (The Bistronomy – Living Tomorrow- Vilvoorde) ; Jan Menten (De Mijlpaal - Tongeren) ; Christophe Pauly (Le Coq aux Champs – Soheit-Tinlot) ; Jean-Pierre Robert (Hôtel des Bains - Robertville) ; Kim Verhasselt (L’Escabèche – Knokke-Heist) ; Dirk Wittebrood (De Watermolen - Kasterlee) ; Kurt Van Daele (Kurts Pan - Brugge).

Frank Fol opnieuw verkozen tot voorzitter samen met deze 16 leden van het directiecomité

  • Frank Fol – Voorzitter
  • Félix Alen – Vice-voorzitter Vlaanderen
  • Benoît Bourivain – Vice-voorzitter Wallonië en Brussel
  • Paul Gelders – Directeur
  • Daniel Molmans – Schatbewaarder
  • Evenals: Geert Gheysels; Cédric Poncelet; Alain Leduc; Patrick Meirsman; Claude Pohlig; Dirk Vandendriessche; Olivier Wilbers; Pascal Marcin; Frédéric Caerdinael; Alain Neckebroeck; Jacques Colemont.

3. Actualiteit en projecten van de Mastercooks

Buiten de benoeming van nieuwe leden en kandidaat-leden en de oprichting van The Young Masters, stelde de vereniging nog de volgende projecten voor :

  • het hernemen van de TV-utzendingen gewijd aan de Mastercooks op Kanaal Z (in september)
  • het volgende petanque tornooi: « International Culinary Pétanque Fiesta » georganiseerd in Knokke-Heist op 30 juli 2018 samen met wijnpartner Schenk. Het tornooi is zowel open voor leden en hun ploegen.
  • een ontdekkingsreis in Portugal en de Douro (van 30 september tot 3 oktober 2018) samen met Schenk
  • De wedstrijd Ster van de Belgische keuken - The Star of the Belgian Cuisine 2018 (19-21 ockober 2018) – www.thestarofthebelgiancuisine.be
  • een ontdekkingsreis naar Peru (2019)
  • in samenwerking met de nieuwe partner Callebaut/Mona Lisa zullen de Mastercooks een gemeenschappelijke praline ontwikkelen.

Om alle actualiteiten van de Mastercooks of Belgium te volgen kan je terecht op :

Contact & informatie over de Mastercooks of Belgium :

Frank Fol  - Voorzitter
info@frankfol.be
+ 32(0)475.97.34.41.    +32(0)16.23.53.23.

Persinfo

Marion Flipse & Partners
Marion.flipse@skynet.be
+32(0)478.56.65.15    +32(0)2.218.55.85.

The Young Mastercooks
The Young Mastercooks
The Mastercooks 2018
The Mastercooks 2018
Mastercook kandidaten
Mastercook kandidaten