The Mastercooks of Belgium

Julien Lahire opent Fario in Libramont

30 december 2017

Fario, zo heet het nieuwe restaurant dat Julien Lahire op 11 december laatstleden opende. De zaak ligt op enkele km van Neufchâteau. Voor de familie Lahire (Julien in de keuken en zijn zuster Catherine, de interieur-architecte die de zaak vorm gaf) moet Fario een nieuwe dynamiek geven aan het prestigieuze Hôtellerie du Moulin Hideux (Noirfontaine) dat momenteel gesloten is voor de wintervakantie. Het  geeft de met een Michelinster bekroonde Mastercook de gelegenheid om een meer hedendaags en toegankelijk facet te tonen van zijn dynamische culinaire persoonlijkheid.

Fario, genoemd naar de forel die in de lokale rivieren wordt gevangen, is vooral op vis gericht. Van dit soort restaurants bestaat er nog geen enkele in Libramont.

Julien Lahire wil hier de beste producten van de zee in het hart van de Ardennen  brengen. Op het menu staan vooral minder bekende vissoorten, vooral afkomstig uit Frankrijk, die volgens inspiratie van de chef worden bereid of als meeneemgerecht worden voorgesteld.

Uitgebreide zeevruchtenschotels, manden vol oesters, gravlax, met de lijn gevangen schelvis en ook rog zijn enkele van de vissoorten om het nieuwe jaar mee aan te vangen.

Fario telt een 35-tal plaatsen, beschikt over een vistoonbank en laat ook de carnivoren niet in de steek met een aantal vleesbereidingen.

Er is een dagelijkse lunch met een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding met keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten. Maar je kan er ook aperitieven of een koffie drinken en zo in primeur de nieuwe zaak van Julien Lahire ontdekken.

Fario – Keuken open van 10.30 u tot 18 h30 – Gesloten op zondag en feestdagen.

Adres: Chaussée de Bouillon, 78 - 6800 Libramont –061/55.02.07 – www.moulinhideux.be - www.farioresto.be (onder constructie)