The Mastercooks of Belgium

Jean-Baptiste Thomaes en Collinaria op 6 mai in Ellezelles

Jean-Baptiste Thomaes, die samen met zijn broer Christophe eigenaar is van het befaamde Château du Milord, is een van de spilfiguren van het culinaire festival Collinaria, dat op 6 mei wordt georganiseerd op het hoofdplein van Ellezelles (Henegouwen). Het festival heeft als doel de streekproducten van ‘Het Land van de Heuvels’ (Pays des Collines) te leren ontdekken en is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de hele gastronomische sector van Henegouwen.

Restaurants en producenten stellen er een culinaire reis voor die zowel de culinaire identiteit van de verschillende lokale chefs laat zien, van een tweesterren chef zoals Jean-Baptiste Thomaes en zijn Château du Mylord als van een traditionele brasseriechef, maar ook van de beste producten van deze rijke regio en de verschillende streekgebonden ingrediënten.

Het is een andere manier om een hele regio en een hele sector in het aantrekkelijke Parc naturel du Pays des Collines te dynamiseren, zowel op culinair- als op toeristisch gebied, maar ook op gebied van werkgelegenheid in Henegouwen.

www.collinaria.be

Le Château du Mylord – Rue Saint-Mortier, 35 – 7890 Ellezelles – Tel. 068/54.26.02 – www.mylord.be