The Mastercooks of Belgium

International Culinary Petanque Fiesta 2019: de laureaten aan het woord

3 augustus 2019

Na afloop van het voorbije petanquetornooi tekenden we de reacties op van de 3 winnende teams,  sommen we de prijzen op die ze ontvingen en overlopen we de deelnemende partners.

Team Johan (nr. 31) - Johan Arens, Gerit De Wachter, Marc Camps
“We zijn zeer blij dat we het tornooi hebben gewonnen”, zeggen Johan en Gerit, hun armen vol met een indrukwekkend aantal geschenken en de winnende beker. “We zijn bovendien nog meer tevreden omdat we elkaar aanvankelijk niet kenden en we pas kennis hebben gemaakt nadat we hier ons team van vrienden van de Mastercooks hebben samengesteld”, voegt Gerit toe. “Zelf al ben ik de buur van het restaurant Cédric en ook klant, is het door Marc Camps dat we elkaar hebben leren kennen en ons team hebben samengesteld.”

“Het principe van vriendschap, ontspanning en uitwisseling met de Mastercooks werd hier echt goed geïllustreerd door de nieuwe vriendschappen en de eerste prijs die we behaalden”. En voegt zijn ploegmaat Johan toe: “Door me in te schrijven in deze ploeg en, zo mogelijk, geen al te sterke teamleden te zoeken, had ik niet verwacht dat ik deel zou uitmaken van de beste spelers van het tornooi. Ik kom volgend jaar zeker terug.”

Team Casino (n°30) - Christian Van den Ouden (kandidaat Mastercook en chef van het Grand Casino Knokke), Ignace Devlieger, Pascal Ingels
Christian Van den Ouden die zich het hele tornooi goed amuseerde, zegt dat hij erop rekende te winnen. Het doel is bereikt voor dit nieuw lid van de Vereniging van Mastercooks, want enkele uren later mocht hij op het podium komen. Een tweede plaats voor het team van het Casino is zeker een grote verdienste, omdat hij als executif chef ook het diner orchestreerde in het restaurant Mascotte van het Grand Casino Knokke!

“Voor het diner gaf de vereniging mij volledig carte blanche. De enige voorwaarde was dat ik het budget zou respecteren”, zegt hij ons. “Het was een mooie gelegenheid om de 150 deelnemers van het diner mijn keuken te laten ontdekken. Ik heb als voorgerecht een tartaar van Cervena gemaakt, hert dat uit Nieuw-Zeeland komt, en wordt geïmporteerd door de nieuwe partner van de vereniging, met groentepickles erbij. Vervolgens leng, een vis met wit vlees van dezelfde familie als kabeljauw bereid in een sesamkorst met een puree van verse aardappelen en tot slot een dessert van gele perzik in verschillende structuren. Ik hoop dat de mensen de maaltijd appreciëerden en dat ze naar het Casino terugkomen om de keuken te ontdekken die ik hier al vijf jaar breng. Het restaurant staat open voor iedereen, want je bent niet verplicht om in het casino te spelen als je hier wil eten. We zijn open elke eerste zondag van de maand voor de lunch, en alle andere avonden van 18.30 tot 23 uur. Dat wil zeggen 365 dagen per jaar. Als je daar zin in hebt, kan ik je trouwens nog meer appetijt geven voor deze avond door ons restaurant en onze keuken bezoeken. Die bevinden zich naast de speelzaal maar ook naast de Magritte zaal ligt, waar jullie dineren. We hopen jullie in elk geval op een of andere gelegenheid terug te zien voor het diner, de Sunday Lunch of een andere culinaire artistieke bijeenkomst zoals het gala van 23 november eerstkomend waar enkele interessante keukenpersonaliteiten, waaronder enkele notoire Mastercooks, samenkomen. Ik hou jullie in elk geval op de hoogte, want net zoals ik, zijn het Grand Casino Knokke en zijn restaurant partners van de Mastercooks ! »

Team Anobesia (n° 15) - Geert Gheysels (MC), Kristine De Grave
“We zijn verbaasd maar uiteraard verheugd dat we de 3de plaats behaalden”, zegt Geert Ghysels. Net zoals zijn echtgenote, de handen vol met geschenken. De Mastercooks en eigenaar van het restaurant Anobesia in Affligem was heel blij toen hij het podium afkwam. “We hebben ook op een plezierige en vriendschappelijk manier de aandacht kunnen brengen op ons restaurant Anobesia. We hebben een schitterende dag beleefd die we hebben kunnen delen met alle deelnemers van deze vriendschappelijke wedstrijd tussen Mastercooks en hun vrienden en partners. Het was werkelijk geslaagd. Ook wij komen volgend jaar terug.”

Geschenken van de partners van de Mastercooks

1 ste prijs: beker met Logo Mastercooks en Grand Noir, een magnum Grand Noir (Schenk), een fles rosé Grand Noir van Schenk, 1 bon van 100 € van ‘Bons Moments The Mastercooks of Belgium’, een zak met vaatdoeken, enz. van de stad Knokke-Heist (voor elk van de 3 laureaten.
2de prijs: beker met Logo Mastercooks en Grand Noir, een bon van 75 euro van ‘Bons Moments The Mastercooks of Belgium’, een zak met vaatdoeken, enz... van de stad Knokke-Heist (voor elk van de 3 laureaten).
3de prijs: beker met Logo Mastercooks en Grand Noir, een bon van 50 euro van ‘Bons Moments The Mastercooks of Belgium’, een zak met vaatdoeken, enz... van de stad Knokke-Heist (voor elk van de 3 laureaten).

Aanwezige partners die het International Culinary Petanue Fiesta 2019 ondersteunden:
Knokke-Heist
(de burgemeester, Mijnheer Léopold Lippens en zijn schepen, Mijnheer Jan Morbee), Siesta Beach (zijn directeur Olaf Jacobs en zijn vrouw Colinda - bar en petanqueterrein op het strand), Schenk (wijnbar ‘Grand Noir’ op het strand), Spadel (Spa water, natuurlijk en gearomatiseerd), Mastercook Traiteur Patrick Gobert (Foodtruck), Grand Casino Knokke (Christian Van den Ouden, executif chef van het Restaurant Mascotte, zijn team en brigade, en de Magritte zaal), Métro (voedingsmiddelen), Cervena vlees en uiteraard het operationele team en de leden van The Mastercooks of Belgium!

Iedereen bedankt.. en tot volgend jaar !