International Culinary Petanque Fiesta 2019 was een groot succes !

Het petanquetornooi van de Mastercooks op Siesta Beach in Knokke-Heist was dit jaar een groot succes.

De deelnemers waren bijzonder talrijk, de trouwe partners waren op post, de lokale autoriteiten waren aanwezig met steun van de burgemeester van Knokke-Heist en de schepen van sport, er werden weer heel wat vriendschappen gesmeed en tot slot waren er de tevreden deelnemers : de balans van dit jaar kan niet positiever zijn.

Drie teams op het podium

In de Magrittezaal van het casino van Knokke-Heist werden op maandagavond 29 juli de winnaars van het petanquetornooi in de bloemen gezet. Dit zijn de drie winnende teams :

  • 1ste prijs: Team 31 - Team Johan met Johan Arens, Gerrit De Wachter, Marc Camps
  • 2de prijs: Team 30 - Team Casino met Christian Van den Ouden (Mastercook), Ignace Devlieger, Pascal Ingels
  • 3de prijs: Team 15 – Team Anobesia met Geert Gheysels (Mastercook), Kristine De Grave

Frank Fol, een tevreden voorzitter !

“Dit jaar werden we op alle vlakken verwend”, zei voorzitter Frank Fol op het eind van de dag. « We hebben mogen genieten van prachtig weer op een zonnig strand met zachte temperaturen. We werden, net zoals elk jaar op Siesta Beach, uitstekend ontvangen. En voor de eerste keer werden we in de prachtige Magritte zaal van het casino verwelkomd voor de prijsuitreiking en het diner ’s avonds.

Het is trouwens daar, centraal in het casino, dat chef Christian Van den Ouden de keuken van Restaurant Mascotte leidt. Hij is een talentvolle chef die, sinds mei laatstleden, kandidaat-lid van de Mastercooks werd. Ik kan zijn lidmaatschap enkel maar toejuichen, maar ook zijn werk waarin hij de Belgische keuken en Belgische producten op de voorgrond zet.

Bovendien is het evenement perfect verlopen, heel relax, vriendschappelijk en met meer deelnemers dan de voorbije jaren. We telde 96 deelnemers aan het petanquetornooi en 150 mensen aan tafel voor het diner. Meerdere leden blijven trouw aan het evenement, maar ik had graag dat ook de andere leden en de Young Masters ons in 2020 komen vervoegen. We leggen in 2020 dus de focus op al onze chefs, zodat ze uit alle hoeken van het land naar ons komen.

Ik wil ook onze trouwe partners bedanken. Het tornooi is niet alleen een vriendschappelijke ontmoeting tussen de spelers maar sinds het begin ook met de organisatie, want buiten de organisatoren van de Mastercooks, kunnen we ook rekenen op trouwe partners zoals Olaf Jacobs, zaakvoerder Siësta Beach, productpartners zoals Schenk die de wijnen levert en Spadel die voor het water zorgt (waaronder de nieuwe gearomatiseerde waters). Dit jaar was er ook Patrick Gobert met zijn foodtruck alsook alle andere partners die geschenken bieden aan de laureaten en de deelnemers.

Deze nieuwe editie was een groot succes en ik ben dan ook een tevreden voorzitter. Elk jaar is dit evenement de gelegenheid om banden te smeden, om vriendschappen te versterken of om elkaar beter te leren kennen en nieuwe ontmoetingen te creëren waar we telkens mooie herinneringen aan overhouden.”

Cédric Poncelet, een tevreden medeorganisator!

Cédric Poncelet, lid van de Mastercooks sinds mei 2015, chef-eigenaar van het restaurant Cédric in Knokke-Heist en medeorganisator van het petanquetornooi, is ook op zijn beurt erg tevreden met het succes van deze nieuwe editie.

Ik verwachtte dit jaar 90 deelnemers aan het tornooi en het werden er 96. Het werd dus een onverwacht succes die ons veel plezier brengt en eens te meer de interesse toont voor deze mooie vriendschappelijke ontmoeting.

Ik wil ook de lokale autoriteiten danken die, door de aanwezigheid van graaf Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist tijdens het begin van de dag en Jan Morbee, schepen van sport, ons de onontbeerlijke steun gaven voor het goede verloop van de wedstrijd. Deze dag vol ontmoetingen en vriendschap is voor ons dan ook totaal geslaagd. Niet alleen de dag zelf was een succes, ook de avond ervoor toen al aardig wat vrienden en klanten aanwezig waren om bij mij te tafelen in restaurant Cédric of bij Fabrice (Mastercook Fabrice Vuillemin, Restaurant Belle Etage), of die een cocktail dronken op het strand aan de bar van Siesta Beach. Ondertussen hebben al aardig wat vrienden, partners en collega’s toegezegd om er ook in 2020 bij te zijn !

Voor het volgende jaar stel ik voor om de reservaties voor de Mastercooks bij voorkeur al in de maand april te openen en vervolgens die voor de andere deelnemers -vrienden, buren, klanten- vanaf mei-juni. Voor de goede verstaander.. en vooral, tot volgend jaar op de Siesta Beach.”