The Mastercooks of Belgium

Het restaurant van Philippe Fauchet bestaat 22 jaar

14 juli 2018

Het gelijknamige restaurant van Mastercook Philippe Fauchet bestaat deze zomer 22 jaar en dat wordt gevierd met een speciaal Verjaardagmenu ’22’.

Philippe Fauchet werd de voorbije jaren bekroond als Beste groenterestaurant van de Benelux (2012), kreeg 16/20 in de Gault Millau en een Michelin-ster. Zijn restaurant ligt op het platteland, vlakbij Luik, vlot bereikbaar, op slechts enkele minuten van de snelweg.

Zijn keuken is nog altijd gewijd aan de plantenwereld en geeft in elk seizoen het beste van wat de natuur en de rijke grond uit de streek te bieden heeft.  

Een zomerse maaltijd start op het schaduwrijke terras met een aperitief of een Belgische mousserende wijn (Domaine du Chant d'Eole - Henegouwen) of een fruitcocktail zonder alcohol die à la minute wordt geperst.

Aan tafel, in het modern ingerichte restaurant, maak je de keuze tussen boter of olijfolie waarbij meteen het zelfgebakken wordt gepresenteerd. Dit brood is gemaakt op basis van biologisch tarwe- en speltmeel, geroosterde mout en zelfgemaakte zuurdesem van gefermenteerde appelen. Het wordt met de hand gekneed en elke dag op de ouderwetse manier gebakken.

En dan is er de maaltijd op zondagmiddag. We starten met gepekelde groentjes als hapje en Serrano ham met gestoomde tong met vin jaune uit de Jura, vergezeld van gekonfijte cantharellen en plantaardige aarde. In de vegetarische versie wordt de tong vervangen door uien in tempura. Daarna volgt een bereiding van duif uit de Anjou met grote kersen, olijven en een saus van gefermenteerde zwarte look. En als dessert een combinatie van rood fruit, knapperig viooltjes en yuzu-yoghurt.

Deze heerlijke lunch (€45) wordt zowel op zondag als in de week geserveerd en is net als alle andere menu's en gerechten in een vegetarische versie beschikbaar. Dat is vanzelfsprekend voor een van de beste groenterestaurants van het land.

Restaurant Philippe Fauchet,Rue Warfée, 62-4470 Saint-Georges-sur-Meuse - +32 (0) 4259 59 39 - www.philippefauchet.be