The Mastercooks of Belgium

Heruitzendingen van Z-Mastercooks op Kanaal Z en Canal Z

De televisieserie Z-Mastercooks die in september 2016 voor het eerst werd uitgezonden, en de Meesterkoks en de bekendste Belgische streekproducten in de belangstelling brengt, krijgt een heruitzending op Kanaal Z (NL) en Canal Z (FR).

Opnieuw zal voorzitter Frank Fol de vereniging voorstellen en praat een Meesterkok over zijn werk als chef terwijl hij kookt, de beste producten kiest en zijn bedrijf leidt. Elke chef stelt een innoverend hedendaags gerecht voor dat is samengesteld uit een of meerdere producten van zijn regio. Grote namen uit de nationele gastronomie geven er raad aan een jonge generatie van koks en nemen de kijkers mee op ontdekkingstocht langs talrijke producten uit de diverse regio’s van ons land.

In deze culinaire serie die zich richt op iedereen wordt een antwoord gegeven op duizend en één vragen van koks en ondernemers van bedrijven uit de horecasector. Zo wordt het beleid van een hedendaagse onderneming er nauwkeurig uitgelegd. Hoe wordt een getalenteerde chef de baas van zijn eigen onderneming ? Welke financieringen en specifieke verzekeringen bestaan er voor de sector ? Hoe kan een chef zijn zakenlunchen weer aantrekkelijk maken ?

In september eerstkomend (2017) worden er nieuwe opnames georganiseerd waardoor andere Meesterkoks de kans krijgen om hun zaak op Kanaal Z/Canal Z voor te stellen.

Goed om weten

Z-Mastercooks kon worden gerealiseerd dankzij de samenwerking van productpartners : Dovy, AEG en Milcobel (Brugge Kaas), en met de ondersteuning van Point Virgule et het magazine Knack Weekend.

Kanaal Z en Canal Z zijn de enige tv-stations die zich richten op de zakenwereld, en die zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië de meest uitgebreide informatie geven op het gebied van zaken, economie en financiën. De twee kanalen worden elke dag door gemiddeld 534.000 kijkers bekeken, een cijfer die op weekbasis stijgt tot 2.222.000 (bron CIM) waardoor het een van de belangrijkste zenders van het land is.