The Mastercooks of Belgium

Gault&Millau 2018 zet Mastercooks in de bloemen

De nieuwe Gault&Millau gids die op 13 november werd voorgesteld was een feestelijke editie. Het was de 15de gids sinds de overname door het duo Justin Onclin en Marc Declerck.

Dat werd gevierd met een overzicht van alle ‘chefs van het jaar’ tussen 2004 en 2017. Ze werden allen op het podium geroepen en kregen luid applaus van de meer dan 700 aanwezige collega’s.

Zowat alle van deze gevierde chefs zijn Mastercooks. We gaan het lijstje af : Peter Goossens (Chef van het jaar 2004), Vincent Gardinal (2006), Lionel Rigolet (2007), Viki Geunes (2009), Roger Van Damme (2010), Christophe Hardiquest (2011), Bart De Pooter (2012), Arabelle Meirlaen (2014), Filip Claeys (2015), Sang-Hoon Degeimbre (2016) en Tim Boury (2017).

De nieuwe chef van het jaar is Eric Fernez (D’Eugénie à Emile in Baudour-Mons). Hij is nog geen Mastercook, maar we hopen dat hij binnenkort onze rangen mag vervoegen.

Bij de uitreiking vielen nog andere Mastercooks in de prijzen. De Gault&Millau 2018 trofee voor Desssert van het Jaar ging naar Pierre Résimont van L’Eau Vive en zijn jonge en al zeer talentvolle patissier Quentin Gemine.

De titel van Gastvrouw van het Jaar ging naar Vélerie Barbenson, de echtgenote van Philippe Meyers, (Restaurant Philippe Meyes in Braine-L’Alleud).

Philippe Meyers en Valerie Barbanson
Philippe Meyers en Valerie Barbanson
Quentin Gemine en Pierre Résimont
Quentin Gemine en Pierre Résimont
Qunetin Gemine
Qunetin Gemine