Deze week is het feest van groenten en fruit!

In België, en dit jaar voor het eerst ook in Nederland,  wordt van 6 tot 12 mei de Week van Groenten en Fruit georganiseerd. De 5de editie van de Week, bedacht door Frank Fol, De Groentekok®, biedt opnieuw de gelegenheid om talrijke initiatieven rond groenten en fruit te ontdekken.

Op de website van de Week van de Groenten en Fruit vindt je zowel restaurants met de meest creatieve groentechefs, getuigenissen van bekende mensen over hun voorliefde voor groenten en fruit, het lied The Jump van Sarah Ferri, zangeres-ambassadrice van de Week van Groenten, en ook aardig wat recepten en tips. Surf naar www.deweekvangroentenenfruit.be

Dat is niet alles. Naar aanleiding van de Week van Groenten en Fruit wordt in samenwerking met de gids Gault&Millau een wedstrijd opgezet die Het Beste Groenterestaurant van Vlaanderen, Wallonië, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland zoekt.
In 2012 wonnen Kobe Desramault van restaurant In De Wulf in Dranauter en Philippe Fauchet van het gelijknamige restaurant in St. Georges-sur-Meuse de wedstrijd ex-aequo. In 2013 gingen Olly Ceulenaere van het restaurant Volta in Gent en  René Mathieu van La Distillerie in Bourglinster, Groothertogdom Luxemburg, met de eer gingen lopen.

Op 8 mei zullen de organisatoren de genomineerden voor het beste Groenterestaurant 2014 van de Benelux voorstellen. In de loop van de maand november worden de winnaars bekend gemaakt.

Dit jaar werd ook de Groene Gault&Millau 2013-Benelux voorgesteld, de allereerste gids die volledig aan groenten en fruit is gewijd. In deze gids vind je zowel de 50 beste groenterestaurants als de beste markten en winkels voor groenten en fruit, met talrijke recepten, interviews rond duurzaamheid en urban farming, en praktische tips rond het gebruik van groenten en fruit.
De nieuwe gids vind je in de boekhandel of via www.degroenegaultmillau.info

Vanaf nu, en dat niet alleen voor de week van Groenten en Fruit, vind je alle info op www.denkgroenten-denkfruit.info
Denk dus Groenten en Fruit, uw gezondheid zal u dankbaar zijn.
Voor meer info : www.deweekvangroentenenfruit.info