De Week van de Belgische keuken ontvangt Ghislaine Arabian en Marc Haeberlin in de jury van ‘De Ster van de Belgische keuken’

De Week van de Belgische keuken wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Vereniging van Meesterkoks van België. Van 16 tot 22 september brengt ze de beste streekproducten en talrijke talentvolle koks uit alle hoeken van het land in de belangstelling. Bovendien worden enkele evenementen georganiseerd die het belang van ons culinaire patrimonium zowel in eigen land als in het buitenland in de verf wil zetten.



De grote nationale wedstrijd ‘De Ster van de Belgische keuken’ die op 16 en 17 september wordt georganiseerd tijdens het Salon Horeca Life in Brussel valt in die optiek. Tijdens de wedstrijd kan u buiten een al jonge gevestigde waarde, 7 ander jonge talenten in wording en hun coachen aan het werk zien. Dat zijn per provincie: Jurgen Nijs (Coach: Jacques Colemont/Limburg), Roland Van Koeckhoven (coach: Felix Alen/ Vlaams Brabant), Michaël Mayerus (coach: René Mathieu/Luxemburg), Bertrand Noel (Coach: Olivier Wilbers/ Waals Brabant), Gregory Gillain (Coach: Eric Martin/Namen), Thibaut Laffut (Coach: Nathalie Tihon/Luik), Valery Calcoen (Coach: Stéphane Grulois /Henegouwen) en Maxime Colin (Coach: Alain Bianchin/Brussels Hoofdstedelijk Gewest).



De jury van deze eerste wedstrijd, een initiatief van Frank Fol, Christophe Hardiquest en Pierre Wynants (die ook de voorzitter is), is samengesteld uit onder meer Filip Claeys, Sang Hoon Degeimbre, Pascal Devalkeneer, Frank Fol, Viki Geunes, Peter Goossens, Christophe Hardiquest, Yves Mattagne, Lionel Rigolet, Geert Van Hecke en als ere-genodigden de befaamde Franse chefs Ghislaine Arabian en Marc Haeberlin. Dit is een unieke gelegenheid om onze talrijke culinaire rijkdommen op onze beurt te leren kennen aan onze zuiderburen en hun culinaire boegbeelden.



Samen met deze eerste nationale wedstrijd en in het kader van de Week van de Belgische keuken, zetten de Meesterkoks de lunchmaaltijden in hun restaurants in de kijker met de actie 100% Lunch. Tijdens deze actie kan iedereen elke middag van 16 september tot 13 oktober op een zeer democratische manier, aan aantrekkelijke prijzen, tafelen in de beste restaurants van ons land.