De nieuwe kandidaat voor de Bocuse d'Or Europa 2014

Meesterkok Peter Asaert, de chef-kok van het restaurant Kasteel Viteux in het Oost-Vlaamse De Pinte, heeft de Belgische finale Bocuse d'Or gewonnen. Peter Aesaert neemt deel aan de Europese finale, die plaatsvindt op 7 en 8 mei volgend jaar in het Zweedse Stockholm.  



Hij haalde het met 1.031 punten van zijn drie tegenstanders: Xavier Bernes van The Hotel in Brussel, Stéphane Grulois van Maxens in Saint-Symphorien bij Bergen en Kenny Bernaerts van Studio Bern in Brussel.  Aesaert onderscheidde zich door zijn "zuivere en heldere presentatie en vooral de smaak van zijn gerechten", aldus Peter Goossens, chef van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve en voorzitter van de vzw Bocuse d'Or. Peter Aesaert zal verder worden bijgestaan door een team die hem zal klaarstomen voor Stockholm.  



Niels Dedier onderscheidde zich als beste commis. Hij zal aan de zijde van Peter Asaert meewerken om een topresultaat te kunnen behalen.



info: www.bocusedor.be