De Meesterkoks in Griekenland, Spanje en België

Het hele jaar door worden onze Meesterkoks uitgenodigd om deel te nemen aan gastronomische evenementen. Zowel in het buitenland als in België verdedigen zij met hun vakkennis de kleuren van onze nationale gastronomie.

Frank Fol in Thessaloníki

De Vereniging van Meesterkoks is recent toegetreden tot de WorldChefs Association, een belangrijke vereniging van een honderdtal chefsverenigingen uit de hele wereld.  Frank Fol was in september uitgenodigd in Thessaloníki om er de Meesterkoks van België te vertegenwoordigen tijdens het allereerste Wereldcongres van de WorldChefs.

De Meesterkoks in de Spaanse wijngaarden

Tijdens het begin van de herfst trok een kleine groep Meesterkoks naar de regio van Valencia in Spanje. De reis was georganiseerd in samenwerking met onze partner Schenk. Op het programma stond een kennismaking met een aantal van de beste wijngaarden van Muvriedro, maar ook van enkele typische markten en uitstekende restaurants.

Meesterkoks in duo op Culinaria (Brussel)

De jaarlijkse gastronomische bijeenkomst georganiseerd door Culinaria, dit jaar van 18 tot 30 oktober, kreeg een metamorfose door zowel de naamsverandering (Automn by Audi), als een nieuwe locatie op de Vaartdijk in Anderlecht en andere data. Een van de nieuwigheden is het gastronomische restaurant waar elke avond maaltijden worden georganiseerd met telkens twee chefs aan het fornuis. De Meesterkoks zullen daarop ruim vertegenwoordigd zijn.

Vierde editie van de Ster van de Belgische keuken in Gent op 1 en 2 november

Flanders Expo wordt dit jaar opnieuw het toneel voor Horeca Expo en voor de Ster van de Belgische Keuken. De Meesterkoks van België organiseren er immers voor de vierde keer haar nationale wedstrijd. Die zal er dit jaar iets anders uitzien. Deze keer zijn er  geen nieuwe kandidaten die het tegen elkaar opnemen, maar zullen de laureaten van de drie vorige competities zich met elkaar meten. De winnaar zal als vertegenwoordiger van de Meesterkoks van België deelnemen aan de volgende wereldcompetitie van de WorldChefs Association.

Zowel dit najaar als in de winter zullen de Meesterkoks nog op talrijke andere evenementen en bijeenkomsten aanwezig zijn. Het bewijst eens te meer dat de Meesterkoks goed bevraagd zijn en dat is niet verwonderlijk. Ze is met haar 150 leden niet alleen de grootste koksvereniging van het land maar ook de meest invloedrijke.