Dé drie Belgische driesterrenchefs koken op verjaardagseditie Kookeet

Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september vindt in Brugge de vijfde editie van Kookeet plaats. Speciaal voor deze verjaardagseditie koken de drie Belgische driesterrenchefs, en Meesterkoks Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens op een unieke locatie: de Balkonrotonde aan de achterkant van het station van Brugge. Met meer dan 100.000 bezoekers is Kookeet de voorbije jaren uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomisch evenement in Brugge en Vlaanderen.

Acht naar veertien Michelinsterren

Samen met Geert Van Hecke pakt Kookeet dit jaar uit met de drie Belgishe driesterrenchefs die het aantal Michelinsterren op 14 brengt. Ook de 27 Brugse topschef  die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault Millau.Zoals elk jaar is Geert Van Hecke van De Karmeliet*** peter van Kookeet en waakt hij samen met topchef Patrick Devos en Shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. 

Nieuwe locatie, zelfde concept

Kookeet verhuist dit jaar naar de Balkonrotonde aan de achterkant van het station van Brugge. Dit gloednieuwe plein, biedt nog meer mogelijkheden voor de opstelling van de eet- en drankenstanden. Het concept van Kookeet blijft hetzelfde. De bezoekers stellen zelf hun menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij. Zoals elk jaar worden in het ‘Kookpaleis’ kookdemonstraties gegeven door de chefs en culinaire babbels gehouden. Op de site is er ook een aparte koffie- en wijnbar.

Vip arrangement

In het midden van de kookeetsite komt een podium in de vorm van een taart waarop de mensen aan tafel kunnen schuiven en bediend worden door een butler. Voor de prijs van 99 eur0 per persoon krijgen ze  6 gerechten naar keuze, 1 fles champagne, 2 flessen wijn, 1 fles water en koffie. Inschrijven voor het Vip arrangement kan via info@bruggeplus.be

Praktische info

Zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september 2015 van 11u tot 21u. - Balkonrotonde, achterkant station Brugge – gratis toegang.
www.kookeet.be