Christophe Pauly en Filip Claeys vormen duo

Op 16 oktober koken Christophe Pauly en Filip Claeys samen in Le Coq aux Champs. Daarmee zet Pauly zijn gesmaakte ‘vierhanden diners’ tussen een Vlaamse, Brusselse en een Waalse kok verder.

Christophe Pauly, de met een ster bekroonde Mastercook van Le Coq aux Champs, ontvangt op 16 oktober Filip Claeys van het restaurant De Jonkman (**). Claeys is een van de meest fervente verdedigers van Noordzeevis, die hij niet alleen in zeer persoonlijke gerechten verwerkt maar ook promoot via de North Sea Chefs, de vereniging die hij met enkele collega’s heeft opgezet.

De samenwerking tussen deze twee culinaire grootmeesters wordt een mooie gelegenheid om lokale ingrediënten uit de provincies Luik en West-Vlaanderen te ontdekken, en bekende en minder bekende Noordzeevis die door kleine vissers werd gevangen.

Het is de tweede keer dat Christophe Pauly zijn ‘Round Trip’ onder de vorm van een ‘Vier handendiner’ organiseert. Op 4 juli laatstleden ging hij in zee met Dimitry Lysens van het restaurant Magis in Tongeren. Op 26 november nodigt hij Karen Torosyan van de Brusselse Bozar Brasserie uit in zijn restaurant.

Christophe wil er niet alleen kennis mee delen en uitwisselen maar ziet het ook als een heen- en-weer activiteit. Met als ‘heen’ de 3 chefs die hij in 2017 in Le Coq aux Champs uitnodigt en als ‘weer’ een ‘vier handendiner’ met de 3 chefs die hij in 2018 in hun restaurant zal bezoeken.

Praktische informatie:

Vier handen diner ‘Round Trip’ met de Mastercooks Christophe Pauly en Filip Claeys.

Maandag 16 oktober 2017 om 20 uur.

In het restaurant LE COQ AUX CAMPS (Rue du Montys 71, 4557 Soheit-Tinlot, provincie Luik).

Vijfgangen menu: 115 euro per persoon (met glas champagne), 165 euro met champagne, passende wijnen, water, koffie of thee en desserthapjes.

Reservatie: 085/51.20.14. 

Christophe Pauly
Filip Claeys