Belgisch team plaatst zich voor wereldfinale Bocuse d’Or 2017

Chef Peter Aesaert, commis Michelle Boone en coach Jo Nelissen behaalden de 9de plaats op de Europese Finale Bocuse d’Or in Boedapest Hongarije. Daarmee plaatsen ze zich voor de wereldfinale in Lyon in 2017.

Bocuse d’Or, waar een land zijn kleuren en keuken verdedigt 

Langs nationale en continentale voorrondes proberen landenteams van over de hele wereld zich van een plaats op de mondiale finale Bocuse d’Or te verzekeren. Voor Peter Aesaert was het de tweede keer dat hij ons land op Europees niveau mocht vertegenwoordigen, nadat hij weer als winnaar uit de nationale ronde was gekomen. En zoals elke editie trok Bocuse d’Or Belgium ook dit keer de kaart van de jeugd en werd de commis aangeduid in een wedstrijd.

Michelle Boone, leerlinge van Spermalie, won die felbevochten, kwalitatief  hoogstaande Commis Challenge. Jo Nelissen, chef én docent aan Spermalie, nam de coachingrol over van Patrick Spiessens en hij deed dat gepassioneerd. Dit trio, met ervaring enerzijds en ‘verse goesting’ anderzijds, trok dus na maanden van intensieve training naar de Europese finale en behaalde daar vandaag, 11 mei 2016 de 9de plaats. De eerste 11 van alle deelnemende Europese landen gaan naar de wereldfinale. België is daar dus bij!

Bocuse d’Or Europe 2016, zij gaan naar de wereldfinale: 

1 – goud – Hongarije 2 – zilver – Noorwegen 3 – brons – Zweden  4 – Frankrijk 5 – IJsland 6 – Finland 7 – Nederland 8 – Zwitserland  9 – België  10 – Denemarken 11 – Estland

Bocuse d’Or Belgium

http://www.bocusedor.be