Barok koken met een twist

Naar aanleiding van de start van het barokjaar brengt Horeca Vorming in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen een gratis inspiratiegids uit: Barok koken met een twist.

Deze gids brengt 35 eeuwenoude recepten met een hedendaagse twist, aangedikt met verhalen en weetjes over de eet- en kookgewoontes van toen. De inspiratiegids is in de eerste plaats gericht op restaurateurs, cateraars en hoteliers van Antwerpen en de Vlaamse Ardennen. Deze culinaire gids met de kook- en eetgewoontes van toen, wordt jouw beste maatje tijdens het barok themajaar (2018) van het toeristisch programma 'Vlaamse Meesters'.

Want vanaf juni 2018 komen bezoekers vanuit alle hoeken van het (buiten)land naar Antwerpen en Oudenaarde. Via tentoonstellingen en evenementen kunnen ze het barokke nalatenschap van meesters als Peter Paul Rubens en Adriaen Brouwer bewonderen. Iedereen weet dat kunstliefhebbers ook wel houden van culinaire verwennerij. Dankzij onze tips kan jij daarvoor zorgen. Je kan hen de barok op hun bord laten proeven. 

De digitale versie van de gids kan je bekijken op www.barokkoken.be www.toerismevlaanderen.be/publicaties/inspiratiegids-barok-koken-met-een-twist  en www.fanvanhoreca.be/brochurebarokkoken waarop je ook een gedrukt exemplaar van de gids kan bestellen.

Workshop Barok koken

Op 18 juni wordt ook een workshop Barok koken georganiseerd, van 10 tot 16 uur, in het atelier van culinair fotograaf Tony Le Duc, op de site van stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen.

Op het programma:

Jakob Snellings (Leuven Leisure) maakt je wegwijs in de eet- en kookgewoonten tijdens de Barokperiode en situeert deze tijd kort in onze geschiedenis. Samen met de deelnemers maakt hij enkele eenvoudige creatieve gerechtjes (soepje, vis, vlees, pastei en nagerecht) die toegankelijk zijn voor elk type horecazaak. Hij geeft typische 17de eeuwse Barok smaken een hedendaagse twist.

Na de lunch neemt culinair fotograaf Tony Le Duc je mee op sleeptouw. Tony en 15 Antwerpse chefs bundelden de krachten voor een nieuwe fototentoonstelling van hedendaagse gerechten in Barokstijl. Die prijkt in 2018-19 in het Rockoxhuis

Tot slot krijgt elke deelnemer een Vlaamse Meesters-inspiratiegids, uitgebracht door Horeca Vorming i.s.m. foodwriter Marc Declercq

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via http://www.fanvanhoreca.be/culinairepassie/barok