The Mastercooks of Belgium

Alain Deluc sluit zijn Barbizon

31 januari 2018

Mastercook Alain Deluc serveert op 12 maart zijn laatste gerechten in de Barbizon.

Al sinds lang wil Alain Deluc, die samen met zijn zoon Olivier aan het fornuis staat, de fakkel doorgeven en zijn carrière beëindigen. Zo zoekt hij al geruime tijd een overnemer die het familierestaurant op een hoog niveau verder wil uitbaten.

Over de grote verandering in zijn leven zegt Alain Deluc het volgende: “Ik wilde ons restaurant al lang verkopen omdat mijn zoon het restaurant niet wil overnemen. Hij is vader van een kindje van 1 jaar oud en verwacht zijn tweede kind in augustus. Na 12 maart, de dag van onze  laatste service, wil hij een andere richting uitgaan. Onze laatste service wordt een afscheidsbanket voor onze trouwe klanten en vrienden die al in grote getale een plaats hebben gereserveerd.”

“Wat de verkoop van de zaak betreft wil ik benadrukken dat ik ze niet aan om het even wie wil overlaten, noch om daar om het even wat mee te doen. Begin dit jaar heb ik een overnemer gevonden, in de vorm van een investeerder, die het huis wil renoveren en het na 15 augustus, ten laatste begin september opnieuw wil openen.”

“De nieuwe eigenaar is geen restaurateur. Hij zoekt op dit moment een uitbater voor het restaurant. En zelf al heeft hij al verschillende contacten met privéchefs en groepen die gespecialiseerd zijn in luxe-brasseries, toch lanceer ik hier een oproep aan alle kandidaat uitbaters. Het is mijn manier om de fakkel door te geven aan mijn opvolgers.”

De nieuwe eigenaar zal het gebouw volledig moderniseren. De naam van de zaak blijft behouden, maar het type restaurant dat er zal komen kan zowel een gastronomisch restaurant zijn als een luxe-brasserie. Zowel de kwaliteit van het restaurant als van de bediening (de oude maître d’hôtel blijft ook na de heropening in dienst) blijven verzekerd en moeten de reputatie bestendigen. Barbizon, gelegen aan de rand van het Zoniënwoud en in de directe omgeving van de hoofdstad, blijft immers een van de meest aantrekkelijke restaurants van het land. 

Barbizon – Drève de Willerieken, 95 – 3090 Overijse – T +32(0)2 657 04 62 – www.barbizon.be

Alain Deluc