The Mastercooks of Belgium

Met het mes gesneden rundtartaar, pana cota en staafjes gerookte paling- Philippe Meyers

Aantal personen 
6
Ingrediënten 
  • 500 g rundvlees filet mignon
  • 2 eidooiers
  • 1 scheutje Worcestersaus
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 takjes platte peterselie
  • Tabasco
  • 1 dl druivenpitolie
  • 1 gerookte palingfilet
  • 10 cl melk
  • 15 g plantaardige gelatine
  • Enkele takjes postelein
Bereidingswijze 

Snijd het vlees met een mes in kleine blokjes. Maak een mayonaise met de eidooiers, de mosterd, de druivenpitolie, enkele druppels Worcestersaus en de Tabasco. Meng het vlees met de mayonaise. Was de platte peterselie en hak hem fijn. Hak ook de sjalot fijn. Meng onder het vlees. Kruid met peper en zout.
Snijd de palingfilet in staafjes.
Verwarm de melk met de snijresten van de paling, voeg er de plantaardige gelatine aan toe. Mix dit mengsel, kruid met peper en zout, giet door een zeef op een plaat. Laat afkoelen en opstijven. Snijd vervolgens kleine schijfjes uit deze ‘pana cota’.
Verdeel een fijne laag tartaar over grote keukenringen. Werk af met een schijfje ‘pana cota’, enkele reepjes paling en postelein.