The Mastercooks of Belgium

Maxime Maziers

The Young Masters
Maziers Maxime
Bruneau by Maxime Maziers
Broustinlaan 73-75
1083
Bruxelles
T: T: +32(0) 2 421 70 70 E: contact@bruneau.be W: www.bruneau.be
Curriculum Vitae 

Geboortedatum : 19.08.1988

Opleiding :

  • Provinciale hotelschool Namen (EHPN)

Werkgevers

  • Spud’s - Hôtel Sofitel Brussels Europe (Jourdanplein - Brussel), onder de leiding van de Parijse chef Alain Senderens***
  • Jean-Pierre Bruneau : 1 jaar op de post desserten van het restaurant Jean-Pierre Bruneau (2 Michelinsterren en Hofleverancier)
  • Traiteur Loriers : van 2008 tot 2009 werkt hij actief aan de creatie en ontwikkeling van prestigieuze banketten.
  • Wout Bru in Eygalières : in mei 2009 start Maxime Maziers bij Wout Bru, Restaurant Chez Bru** in de Provence, waar hij chef de partie wordt.
  • Jean-Pierre Bruneau : keert in september 2009 terug naar België en wordt de rechterhand van Jean-Pierre Bruneau. In 2011 verlaat hij het restaurant en keert in 2014 terug.
  • Alain Bianchin -  La Villa Lorraine : Tussen 2011 en 2012 werkt Maxime gedurende een klein jaar samen met Alain Bianchin vooraleer terug te keren naar Bruneau voor 2 jaar.
  • Bowery (Smets Premium Store - Brussel) : van juni 2014 tot december 2015 start hij met het restaurant in de winkel van luxe kleding en - meubelen van de Luxemburgse groep Smets. Als voltijds keukenchef ontwikkelt hij er zijn sterke culinaire persoonlijkheid.
  • L’Ecailler du Palais Royal  - komt in dienst als keukenchef en geeft het vermaarde restaurant op de Zavel zijn Michelinster terug (november 2017)

Bruneau by Maxime Maziers : Op 1 juni 2018 neemt hij het restaurant van JP Bruneau over.

Palmares

  • Jonge chef van het jaar voor Brussel en omstreken van Gault&Millau 2019
  • Gault & Millau : 15/20 (2019)
  • Chefs’ Irish Beef Club : lid van de Club sinds 15 november 2018
  • Michelinster in l’Ecailler du Palais Royal (2017)