Marcelo Ballardin

The Young Masters
Chef: Marcelo Ballardin
Restaurant Oak
Michelin
A Michelin Star
Gault&Millau
16.0/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
Hoogstraat 167/001
9000 Gent
T: +32 (0)9/353.90.50
E: info@oakgent.be
Facebook link Facebook link

Wat is je keukenstijl en/of  wat zijn je culinaire voorkeuren zoals favoriete producten, invloeden,  en dergelijke.
De gerechten van OAK zijn hedendaags en geïnspireerd door verschillende internationale invloeden. Voornamelijk worden dagelijks verse, seizoengebonden producten gebruikt. Elke gerecht bevat slechts enkele ingrediënten die zo bereid worden dat ze hoog in smaak zijn.

Wat is je passie ? Wat doe je graag in je vrije tijd ?
Koken is mijn passie. En verder muziek en video’s maken, en sport.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen ?
Ik wil mezelf altijd opnieuw uitvinden.

Voor welke chef(s) heb je veel respect en beschouw je als je grote voorbeeld. En waarom ?
Er zijn er zoveel. De chef waar ik altijd naar op keek, en van wie ik al zijn boeken en video’s bekeek, was Thomas Keller.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ?
Ik was gevraagd om bij de groep te komen waarvan ik denk dat we België gastronomisch verder kunnen uitbouwen, niet alleen lokaal maar wereldwijd.

Curriculum Vitae

Opleiding :
Le cordon blue.

Stages:

  • Tim Raue** (Berlin)
  • Dinner by Heston** (London)
  • Geranium*** (Copenhagen).

Vorige werkgevers :
Marcelo startte zijn eerste echte culinaire carrière bij Hertog Jan *** (Brugge) en ging vervolgens naar restaurant Pure C* in Cadzand, eerst in de keuken, later als lid van het ‘Food Development Team’, geleid door chefs Syrco Bakker en Sergio Herman.

Aanvullende opleidingen:
Cordon Blue in London

Palmares:
Michelin: 2017: 1 ster

Gault&Millau:
2014: 14 punten
2015: 15 punten
2016: 16 punten (Jonge chef van het jaar – Vlaanderen)