Kevin Lejeune

The Young Masters
Chef: Lejeune Kevin
La Canne en Ville
Gault&Millau
14.5/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
Rue de la Réforme 22
1050 Bruxelles
T: +32 (0)2 347 29 26
E: info@lacanneenville.be
Facebook link
Interview

Keukenstijl en culinaire referenties
Hedendaagse keuken met een heel persoonlijke stijl waarin zowel discrete klassieke toetsen als gedurfde combinaties te vinden zijn. Ik gebruik producten die zo veel als mogelijk afkomstig zijn van lokale leveranciers, vaak zijn dat ook biologische producten. Evenwicht tussen vis en vlees waarbij ik verwijs naar het verleden van de plaatselijke slagerij. Mijn persoonlijke inspiratie is enigszins beïnvloed door mijn beroemde mentor David Martin **, voor de subtiele Japanse smaken en het gebruik van Umami, de 5de smaak.

Passie / vrije tijd
Koken, mountainbike, en sinds kort piano (in mei 2019 begonnen met een cursus).

Persoonlijke doelstellingen
Het restaurant kunnen blijven vullen zoals dat sinds de opening in september 2018 het geval was. Het restaurant verder naar de top brengen.

Voor welke chef heb je veel respect?

  • Emmanuel Renaut (Flocon de Sel*** - Frankrijk)
  • Alexandre Gauthier (La Grenouillère** - Frankrijk)
  • David Martin (La Paix** - België)

Waarom aansluiten bij The Young Masters
Om met jonge chefs, die de gastronomie van morgen vertegenwoordigen, een nieuwe impuls te geven aan de gastronomie van vandaag. Omdat het belangrijk is om zich rond gemeenschappelijke projecten te scharen. We moeten ook naar de topchefs kijken om ons te inspireren. De overdracht van kennis is ook voor ons belangrijk. We moeten bovendien reizen om te zien wat er elders gebeurt en ons niet achter onze eigen kookpotten verschuilen.

Curriculum Vitae

Opleiding

  • Hotelschool Namen (2003-2004)
  • Leeropleiding keuken IFAPME Namen (2004-2007)
  • La Claire Fontaine (Malonne)
  • L’Eveil des Sens (Montigny-Le-Tilleul)

 

Werkgevers

  • Eric Martin (Maison Lemonnier – Lavaux-Ste-Anne – 2007-2008) – Patisserie
  • David Martin (La Paix – Brussel – 2008 tot 2018) – Sous-chef

Opening van het restaurant La Canne en Ville (Brussel) – september 2018 –chef-eigenaar

Palmares

  • Ontdekking van het jaar Brussel – Gault&Millau 2019
  • The Golden Duck Awards – november 2018