Grégory Gillain

The Young Masters
Chef: Gillain Grégory
La Gare d'Hamois
Gault&Millau
14.0/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
We're Smart Green Guide
A we're smart radish
Chée. De Liège 45 B
5360 Hamois
T: 32 00 ((0)83/22.05.49
E: info@lagaredhamois.be
Facebook link

Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren
Creatieve hedendaagse keuken rond streekproducten.

Persoonlijke doelstellingen:
De activiteit van mijn restaurant bestendigen, met oog naar de toekomst. Daarvoor moet je jezelf altijd in vraag stellen.

Grote voorbeelden: 
Pierre Résimont van L’Eau Vive in Arbre waar ik vier jaar heb gewerkt.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters? 
Om andere jongeren te ontmoeten die deel uitmaken van de jonge chefs van de toekomst. Om te kunnen delen en uitwisselen met mijn Nederlandstalige collega’s, en te kijken hoe ze werken en hoe wij dat doen in Wallonië.

Vlakbij Ciney, werd in september 2015 een nieuw restaurant geopend dat het ontdekken waard is.

Chef Grégory Gillain en zijn vrouw Hélène Fays, oudgedienden van l'Eau Vive à Arbre, bieden u een bistronomische keuken op een prachtig gerenoveerde plek.

Het eigentijdse kader heeft de sfeer van een oud treinstation van na de oorlog behouden.  

De chef-kok, die sous-chef was in het tweesterrenrestaurant, biedt nu zijn eigentijdse, originele en gastronomische keuken met een maximum aan streekproducten aan.

Curriculum Vitae

Opleiding :
EHPN – Provinciale Hotelschool van Namen

Vorige werkgevers :
L’Eau Vive
Comme chez Soi

Palmares :
Ster van de Belgische keuken 2013
Gault&Millau: 14/20