“The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Als voorzitter is het een plezier om zulke groep talenten te mogen begeleiden. Samen met deze grootste culinaire talenten van België kunnen we de wereld laten zien waarvoor gastronomisch België voor staat!”
Frank Fol
Voorzitter - The Mastercooks of Belgium®
Directie:
![]() |
De Voorzitter Frank Fol president@mastercooks.be 0032 (0)475 973441 |
![]() |
De Vice-Voorzitter Brussel |
![]() |
Secretariaat |
![]() |
De Vice-Voorzitter Vlaanderen |
![]() |
De Vice-Voorzitter Wallonië Benoit Bourivain wallonia@mastercooks.be 0032 (0)475 83 88 26 |
![]() |
De Penningmeester |
![]() |
Assistente & Projectverantwoordelijke Sonja Abeels contact@mastercooks.be 0032(0)493 35 12 22 |
Bestuursleden: Alain Deluc, Alain Neckebroeck, Claude Pohlig, Cédric Poncelet, Jacques Colemont, Oliviers Wilbers, Frédéric Caerdinael, Pascal Marcin, Dirk Vandendriessche, Geert Gheysels.
Content:
Webcontact contact@mastercooks.be |
Webmaster Jochen Huyghe webmaster@mastercooks.be |
Geschiedenis:
The Mastercooks of Belgium® is nog nooit zo dynamisch geweest!
De nieuwe bestuursploeg, onder leiding van voorzitter Frank Fol bracht een nieuwe dynamiek voor de mooiste en meest prestigieuze culinaire vereniging van het land. De Vereniging van Meesterkoks van België is er in 1980 gekomen op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en dus vanaf mei 2012 Frank Fol, De Groentekok. Een Meesterkok is een fiere vakman, die alleen met top-kwaliteit tevreden is, respect heeft voor zijn team, producenten en leveranciers en zijn gasten wil verwennen. Hij doet er alles aan om zijn kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties.
Naast de vele activiteiten heeft de vereniging nu ook een eigen TV programma op KanaalZ: Z Mastercooks. Laat het smaken, geniet en vertel het verder!
Download hier het charter
Download hier de statuten
Download hier het intern reglement
Download publicatie in het staatsblad
Provinciale verantwoordelijken:
Brussel | Alain Neckebroeck | neckeloup@icloud.com |
Vlaams Brabant | Dirk Vandendriessche | tijmenkoriander@skynet.be |
Antwerpen | Ingrid Neven | ingridneven79@gmail.com |
Limburg | Jacques Colemont | figaro@figaro.be |
Oost Vlaanderen | Lieven Lootens | lootenslieven@gmail.com |
West Vlaanderen | Cédric Poncelet | restaurant-cedric@skynet.be |
Waals Brabant | Olivier Wilbers | villa.hautsart@lavilladuhautsart.com |
Henegouwen | Vincent Gardinal | leprieure@skynet.be |
Namen | Olivier Bourguignon | info@ledarville.be |
Luik | Eric Pankert | info@hotelzurpost.be |
Luxemburg | René Mathieu | r.mathieu@bourglinster.lu |