Roodbaars met citrus en artisjok - Geert Van Hecke

4
Ingrediënten
  • 150 g spelt
  • 2 geconcasseerde tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 4 roodbaarsfilets
  • 4 inktvisjes, gekuist en lijfjes in reepjes gesneden
  • 8 artisjok (poivrade)
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • basilicum, bieslook, kervel
  • 100 g chorizo
  • sap van 1 limoen
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 2 el sojasaus
Bereidingswijze

Kook de artisjokken gaar in gezouten water en citroensap.



Snijd enkele dunne plakjes van de chorizo en droog deze in een voorverwarmde oven van 60°C.



Snijd de rest van de chorizo in kleine blokjes.



Kook de spelt 15 min. in gezouten water, giet af en meng met blokjes chorizo en tomaat.



Snijd de inkvisreepjes in en bak in wat olijfolie.



Bak de roodbaars in wat olijfolie.



Meng voor de dressing limoen- en sinaasappelsap met sojasaus en 4 el olijfolie.



Verdeel de spelt-chorizo-tomaat mengeling over de borden. Leg er de roodbaarsfilets en de inktvis op en werk verder af met artisjok, gedroogde chorizo en de dressing.