Langoustinestaartje, gekonfijte zomerse knolgroentjes, pepermunt, oude rum en citroen - Angelo Rosseel

4
schaal en schelp
Ingrediënten
  • 4 langoustinestaartjes
  • 8 radijsjes
  • 8 jonge raapjes
  • 8 gele bietjes, in twee gesneden
  • 2 koolrabi
  • 1 bundel munt, fijngehakt
  • olie
  • 1dl oude rum
  • 1/2 citroen, gekonfijt in zout
  • pepermunt
  • assortiment bloemen
  • muntolie
Bereidingswijze

Ontdoe de langoustines van hun pantser en haal het darmkanaal uit. Kruid met peper en zout. Bak kort aan in wat olie.



Konfijt de radijsjes, raapjes en gele bietjes in oude rum met wat olie en water. Breng op smaak met peper, zout, suiker en pepermunt.



Kook de koolrabi gaar en pureer. Werk op met een klontje boter.



Werk de bakjus van de langoustines af met munt, gekonfijte citroen en muntolie.



Schik op het bord zoals op de foto.