Kreeft met aardappeltjes en kerstomaten met hysopvinaigrette - Roger Souveryns

4
Ingrediënten
  • 4 kreeften van 500 g
  • 24 rode en gele kerstomaten
  • 20 krielaardappelen, geblancheerd
  • 20 kleine verse uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 korianderzaadjes
  • 20 hysopblaadjes
  • sap van 1/2 groene citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honingazijn
  • peper en zout
  • 1 mokkalepel tijmbloempjes
Bereidingswijze

Braad de kreeften (levend) in een warme pan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg knoflook, aardappelen en uitjes toe en zet in een voorverwarmde oven op 150°C. Haal er na 7 minuten de kreeften uit en houd ze warm. Doe er de tomaten en het korianderzaad bij en kruid met peper en zout. Plaats nog ca. 7 minuten in de oven.

Haal de pantsers van de staarten en bewaar het kreeftenvocht voor de dressing.

Meng voor de vinaigrette de honingazijn, 2 eetlepels olijfolie en de citroen tot een emulsie. Doe er de hysopblaadjes en het kreeftenvocht bij, meng en breng op smaak met peper en zout.

Schik de kreeften en de groenten op de borden, besprenkel met wat braadjus en vinaigrette en garneer met tijmbloempjes.