Home >> Recepten >> Kalfszwezeriken in maïskorst - A. Rousseaux >>
Kalfszwezeriken in maïskorst - A. Rousseaux
Ingredienten: 

500 g hartzwezeriken, 1 wortel, 2 takken bleekselder, 1 ui, peterselietakjes, 1 lookteentje, tijm en laurier, 200 g maïsbloem, 4 eiwitten, 1 Romanesco kool, 4 paarse aardappelen, 1 purperen bloemkool, ½ l gebonden kalfsjus.

Aantal personen:
 4
:
Bereidingswijze: 

Week de kalfszwezeriken in koud water. Maak een bouillon met de wortel, selder, ui, peterselie, look, tijm en laurier en breng aan de kook. Leg er de kalfszwezeriken in en laat ze 1 minuut op een zacht rimpelend vuurtje koken. Haal ze uit het vocht, spoel ze onder koud water en verwijder alle vliesjes. Rol ze op met plasticfolie tot hun gewenste vorm.

Prik de folie in met een vork en leg ze in de bouillon. Kook ze verder tot de zwezeriken gaar zijn. Laat ze afkoelen.

Kook de Romanescokool en de aardappelen in gezouten water. Maak een puree met de aardappelen. Verfris de Romanesco in koud water.  

Paneer de zwezeriken met de maïsbloem en eiwitten, bak ze in boter tot ze aan alle kanten gekleurd zijn.