Crumble van Sint-Jakobsschelpen met hazelnoten - Stéphane Grulois

4
Ingrediënten
  • 16 Sint-Jakobsnoten
  • 12 geroosterde hazelnoten
  • 1,5 dl gevogeltefond
  • 1 eetlepel melk
  • Lecithine
  • hazelnootolie
  • boter
  • eieren van vliegende vissen met wasabi
  • boter
  • Affilakers
  • Shiso
Bereidingswijze

Rooster de noten in de oven op 160°C gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen. Maal ze fijn in de keukenrobot.

Paneer een zijde van de gereinigde Sint-Jakobsnoten met de gemalen hazelnoten. Kleur de andere zijde aan in een pan met hazelnootolie en een nootje boter.

Leg ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 6 minuten.

Bereid een emulsie met de warme gevogeltefond, melk en lecithine. Mix het mengsel aan de oppervlakte tot je schuim krijgt.

Leg de Sint-Jakobsnoten op een mooi bord, lepel er de mousse over en garneer volgens je eigen inspiratie.