Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen, oesters, zure room en haringeitjes - Yves Mattagne

4
Ingrediënten
  • 6 verse Sint-Jakobsschelpen
  • 8 holle oesters
  • 40 g haringeitjes
  • 200 g zure room
  • 10 g geraspte mierikswortel
  • 1 limoen
  • 1 bakje boragiekers
  • 5 g fijngesnipperde bieslook
  • 5 g fijngehakte dille
  • 1 takje dille
  • 1 komkommer
Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd ze in lange repen. Rol ze op en snijd ze bij. Reken 3 rolletjes per persoon.

Snijd de Sint-Jakobsvruchten in twee. Verdeel de sneetjes op het bord. Kruid met peper. Open de oesters, hak de oesters fijn met een mes. Kruid met peper, de fijngesnipperde bieslook en de fijngehakte dille. Werk af met een beetje geraspte limoenschilletjes. Leg een beetje van de gehakte hoesters op elke Sint-Jakobsvrucht.

Voeg de haringeitjes toe, de komkommerrolletjes, bladeren van boragiekers en enkele plukjes dille.

Meng de room met de geraspte mierikswortel, peper, zout en wat geraspte limoenschilletjes. Leg een beetje van deze saus op elk bord.