Succesvol tweede petanquetornooi van de Meesterkoks

Het tweede petanquetornooi op 8 augustus, op de Siesta Beach in Knokke, was opnieuw een groot succes. Niet alleen waren de Meesterkoks talrijk aanwezig, ook de zon was uitgebreid van de partij.

Aan dit tweede tornooi, een initiatief van Dolce Magazine, namen een dertigtal Meesterkoks en hun partners deel, samen met andere koks, restauranthouders en sponsors. Zo’n 80 deelnemers in totaal. Dat betekent aardig wat mooi volk die aan deze nieuwe wedstrijd deelnam. Meesterkok Olivier Wilbers (La Villa du Hausart) en zijn team mochten zich na afloop een pluim op de koksmuts steken. Ze eindigden tweede in het totaalklassement.

De deelnemers van het evenement konden bovendien de hele dag door genieten van spijs en drank. ‘s Avonds werd een walking diner georganiseerd in het Chalet Suisse in Knokke-Heist. Daar werden heerlijke hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en zelfs een barbecue bereid door Cédric Poncelet en Peter De Groote, de twee Meesterkoks die ‘s avonds aan het fornuis stonden. Cocktails werden ter plaatse bedacht door barmannen Peter Grunewald en Bruno Simons (Beste Barman van België 2014). De avond werd muzikaal opgeluisterd door DJ Bartje De Graaf.

We zagen die dag niets anders dan gelukkige Meesterkoks die zich goed geamuseerd hebben en die volgend jaar willen terugkomen. Daaronder Frédéric Caerdinael, Alain Neckebroeck, Claude Pohlig, Cédric Poncelet (nog altijd zeer actief tijdens deze bijeenkomst), Dirk Vandendries en vooral Olivier Wilbers die de tweede titel van het tornooi op zijn conto mocht zetten. Heel wat gelukkige deelnemers, zonder voorzitter Frank Fol te vergeten, die zichtbaar in vorm was, net zoals partners Eric en Sylvie (Schenk), Xavier (Bru) maar ook de organisatoren Ilse Duponcheel, Yan, Linn en alle anderen die zich voor deze mooie zomerdag hebben verplaatst.

Ilse Duponcheel verklaarde ons die avond dat ze verheugd was over het verloop van de wedstrijd, maar ook over het groter aantal deelnemers dan tijdens het eerste tornooi in 2015. Ilse aarzelde niet om ons voor volgend jaar een derde editie te beloven, dat ze ook al meteen wilde voorbereiden samen met de aanwezige deelnemers en partners. Je moet het ijzer smeden als het heet is.

Deze zomerse ontmoeting was voor alle aanwezige Meesterkoks ook een gelegenheid om een afspraak te maken voor de volgende bijeenkomst : de Refreshing Monday van 5 september. Zeg het verder.