Succesrijk golftornooi start sportieve zomer van de Meesterkoks

De Meesterkoks nemen even afscheid van hun fornuis en … gaan sporten. Dat is toch wel bijzonder nieuws voor de Vereniging en haar partners. Het idee komt van de Vereniging die maandag rustdag aangreep om haar leden en partners samen te brengen rond twee sportieve tornooien. Voor de Meesterkoks is het een andere manier om even, buiten hun keuken, de horizon te verruimen rond een sportief thema in open lucht. Het is ook een nieuwe gelegenheid om de geprivilegieerde partners ontmoeten, de sponsors van deze nieuw soortige ontmoetingen.

De eerste grote vriendschappelijke samenkomst van deze zomer was het Golftornooi van de Meesterkoks dat op maandag 8 juni plaats vond op de Golf d’Hulencourt (Waals-Brabant). Het was zowel een kleurrijke als gezellige bijeenkomst met een hoge waardering van de deelnemers.

Het Club house van de Golf d’Hulencourt is zeer bekend en gewaardeerd bij Belgische en internationale golfspelers. Aan het fornuis staat bovendien Alain Neckebroek, de enige Meesterkok die in een restaurant van een golfclub actief is.

Op 8 juni kon je aan 3 formules deelnemen. Er was de formule ‘long parcours’ (18 holes), een officiële competitie bestemd voor de golfspelers, Meesterkoks en leden van een andere officiële Belgische club. De formule ‘Petit parcours’ (9 holes public) was toegankelijk voor hun gezelschap en/of niet leden van de club. Tot slot was er de formule ‘Putting’ die leken de mogelijkheid gaf om deel te nemen aan een vier uur durende initiatie, die exclusief voor de Meesterkoks werd gegeven door de persoonlijke coach van de vermaarde Belgische golfer Nicolas Colsaerts. De initiatie bood ook een wedstrijdelement. Een twaalftal teams namen het tijdens deze zonnig dag tegen elkaar op in  naam van hun restaurants: Hertog Jan, l’Eau Vive, l’Air du Temps, la Villa du Hautsart, Sea Grill , Toucan Brasserie en Toucan sur Mer (Jean-Michel Hamont), of in eigen naam: Jean-Pierre Fleuvy, Eddy Devreker, Alain Neckebroeck of als partner: Schenk, AG, Licata, Rational.

De titel van Beste golfspeler van de Meesterkoks (wedstrijd 18 holes) ging naar Pierre Résimont (L’Eau Vive) terwijl de wedstrijd ‘Putting’ werd gewonnen door de Meesterkok Koen Lienard (Kik Koen) en Nadia Vanvaerenbergh (runner up).

Wat de gemeenschappelijke resultaten betreft volgen hier de details voor de wedstrijd 18 holes – formule AM-AM:

Winnaar: het team van de Brasserie de L’Héliport (Meesterkoks Frédéric Salpetier -  runner up: het team WOO.
Longest drive Men : Vandermeer Philippe (AG Insurance)
Longest drive Ladies : Lengelé Florence
Nearest to the Pin Men : Rozakis Vasilio
Nearest to the Pin Ladies : Dricot Myriam

De prijzen die aan de verschillende laureaten werden uitgereikt, werden aangeboden door Omega Watches, Schenk Wines, Haacht, Belcolade, Cook Magazine, Nespresso en Rational, de laatste nieuwe partner van de Meesterkoks. De dranken werden tijdens het ganse tornooi gesponsord door Bru en Schenk. Metro leverde producten voor de lunch, terwijl deze lunch en het avondmaal werden bereid door traiteur Meesterkok Jan Wirix van ‘Carpe Diem’.

Zo een mooie ontmoeting kan enkel maar mooi volk aantrekken voor het volgende tornooi die de Vereniging deze zomer voorstelt. Dat wordt een petanque tornooi dat op 10 augustus wordt georganiseerd op het strand van Knokke-Het Zoute. Meer details krijgt u binnenkort.