Simon Denis wint vierde editie van De Ster van de Belgische Keuken

Vandaag had tijdens Countryside in Flanders Expo de vierde editie plaats van de wedstrijd De Ster van de Belgische Keuken. Winnaar werd Simon Denis, de jonge chef van Restaurant Le Comptoir de l’Eau Vive (Provincie Namen).

Geen nieuwe kandidaten in deze editie van De Ster van de Belgische Keuken wel de laureaten van de drie voorbije edities. Zij namen het tegen elkaar op in een ‘superfinale’. Inzet was de eer om ons land te vertegenwoordigen op de halve finales van de wedstrijd voor jonge Europese chefs georganiseerd door World Chefs Societys in mei 2017 in Wales (GB). Samen met de twee andere kandidaten die de rol van ‘seconds’ op zich zullen nemen, vormt de winnaar de Belgische ploeg op deze prestigieuze wedstrijd.

Hoog niveau

Voor de jury en alle aanwezigen was het duidelijk dat het niveau van de wedstrijd heel hoog lag. De drie kandidaten Simon Denis, Ster van de Belgische Keuken 2014 (Provincie Namen – Restaurant Le Comptoir de l’Eau Vive), Grégory Gillian, Ster van de Belgische Keuken 2015 (Provincie Namen – Rstaurant La Gare d’Hamois) en Sam Van Houcke, Ster van de Belgische Keuken 2016 (Oost-Vlaanderen – Restaurant Onder de toren) gaven het beste van zichzelf.

Een prestigieuze jury

De jury van de wedstrijd bestond uit professionelen uit de sector en partners van De Meesterkoks van België. Voorzitter van de jury was Pierre Wynants (Meesterkok en co-stichter van de wedstrijd), Frank Fol (Voorzitter van de Meesterkoks en co-stichter van de wedstrijd), de Meesterkoks Cédric Poncelet, Axel Colonna-Cesari en Filip Claeys, en partners Boudewijn van der Kelen (Brouwerij Haacht) en Nicolas Deckers (Belcolade).

In samenwerking met de partners van de Meesterkoks

Wie als eerste team in het gastronomische strijdperk moest treden werd bepaald door het lot. De opdracht was om een vegetarische voorgerecht te creëren met schorseneer als verplicht te gebruiken product. Voor het hoofdgerecht dienden de chefs een keuze te maken uit een breed gamma verse producten aangeboden door METRO. Als derde bereiding kregen de chef de opdracht  om een dessert te maken met chocolade van Belcolade, gecombineerd met Nespresso-koffie.

Nieuw



Dit jaar werd voor het eerst de Prijs van de Partners uitgereikt. De prijs ging naar Simon Denis.

Als ‘bonus’

De winnaar ontvangt als bonus aankoopbonnen ter waarde van 10.000 euro. Daarmee kan hij zich voorbereiden op de wedstrijd voor jonge Europese chefs in mei 2017 en voor de daaropvolgende mondiale wedstrijd die zal plaats hebben in Kuala Lumpur (Maleisië) in 2018.

Tot slot vermelden we nog de nieuwe website www.the-star.be die speciaal gecreëerd werd voor De Ster van de Belgische Keuken. 

Simon Denis "the winner of the star"