Sang-Hoon Degeimbre, Gault&Millau chef van het jaar 2016

Sang-Hoon Degeimbre, chef en eigenaar van L’Air du Temps, werd op maandag 9 november bekroond tot Gault&Millau chef van het Jaar 2016. Daarmee krijgt de Vereniging van Meesterkoks, die de beste koks van het land verenigt, opnieuw een primus in haar rangen.

Met zijn nominatie volgt Sang in de voetsporen van andere Meesterkoks zoals Filip Claeys (Chef van het jaar 2015) en Arabelle Meirlaen (Chef van het jaar 2014).

Sang was zichtbaar heel blij met deze nominatie. In een gesprek met ons vertelde hij met veel eerbied over zijn aantreden tot de Meesterkoks, de enige nationale vereniging waar hij lid van is. Het plaket van de Meesterkoks heeft hij bovendien goed zichtbaar aan zijn voorgevel gehangen (bevestigt Frank Fol).

Sang-Hoon: “Frank Fol zorgt voor een nieuwe wind in de vereniging. Het is door hem dat ik me bij de Meesterkoks heb aangesloten. Daarvoor had het voor mij geen enkele zin om lid te worden van een vereniging of groepering. Maar sinds Frank er is, zijn de dingen aan het bewegen en is er, dankzij de vele jonge chefs, nieuw bloed bijgekomen. Die chefs, zoals deze van Génération W, tonen dat wij ook in België een keuken van hoog niveau hebben waarop we fier kunnen zijn. De vereniging van Meesterkoks wil daar rekening mee houden en toont deze realiteit aan iedereen in België, maar ook in het buitenland. De vereniging draagt ook waarden van nederigheid uit, de Belg is immers voor alles nederig en bescheiden. Het zijn waarden waarmee we ons in vraag stellen en die ook een echte punch geven aan de nieuwe dynamiek van de Meesterkoks. Ook dat bevalt me zo bij de vereniging”.

We praatten nog over het belang van de kennisoverdracht, over de promotie van onze keuken in het buitenland en ook over de noodzaak om vertrouwen te blijven hebben in zijn werk. Sam praat ook vol vuur over zijn medewerkers, over zij die elke dag samen met hem het succes van het restaurant uitmaken, van de twee sterren en vooral ook van zijn nominatie als chef van het jaar.

Met dat team vierde hij maandagavond feest met een uitgebreide maaltijd voor de talrijke gasten van Gault&Millau. Het was een verdiend feest, gewaardeerd door a&l wie er bij was en met een Meesterkok die zichtbaar verheugd was met zijn nieuwe bekroning.