Sam Van Houcke wint de Ster van de Belgische Keuken 2016

De Ster van de Belgische Keuken ging dit jaar naar het team van Oost-Vlaanderen geleid door Sam van Houcke, de jonge chef-eigenaar van het restaurant Onder de Toren in Hansbeke (Nevele). Naast Sam was het team samengesteld uit Olivier Saey (Hertog Jan) en sommelier Sam Govaert (Entrepôt du vin), gecoacht door Lieven Lootens.

De tweede plaats werd veroverd door het Brusselse team, geleid door Gary Kirchens, souschef in La Villa Lorraine. Zij werd gecoacht door haar chef Maxime Colin. Zij won eveneens de publieksprijs.

De derde plaats ten slotte ging naar Martin Volkaerts van L’Amandier in Genval (Waals-Brabant) die op zijn beurt werd gecoacht door Meesterkok Jean-Lic Pigneur.

De derde editie van de Ster van de Belgische Keuken was opnieuw een geslaagde wedstrijd. Net zoals de twee vorige edities stond ze onder de hoge bescherming van Prinses Alexandre van België. Bovendien konden we opnieuw rekenen op de uitgebreide steun van de trouwe partners van de Vereniging van Meesterkoks. 

Star / Ster / Etoile 2016