Pascal Marcin orkestreert Les Petits Chefs en Herbe

Op zaterdag 25 maart heeft de nieuwe editie plaats van de wedstrijd ‘Petits Chefs en Herbe’, die wordt georganiseerd door Meesterkok Pascal Marcin op het Domaine d’Achêne (Ciney).

De wedstrijd is bestemd voor leerlingen van het 5de en 6de jaar van de lagere scholen van de federatie Wallonië-Brussel. Deze jaarlijkse bijeenkomst heeft als doel de jongeren te sensibiliseren voor de rijkdom van de Waalse streekproducten en het dikwijls complexe en onbekende werk van onze lokale producenten.

De vier deelnemende teams moeten een gerecht bereiden dat is samengesteld met streekproducten en moeten dat op de meest esthetische manier presenteren. Bovendien zullen er aparte beoordelingen worden gegeven aan het sorteren van het afval en aan een ‘verrassingsproef’ (een supplementair gerecht met producten die tijdens het evenement worden gekozen).

Elk team zal worden gecoacht door een gerenommeerde Waalse chef, waaronder de twee laureaten van de Ster van de Belgische keuken Simon Denis (Comptoir de l’Eau Vive) en Grégory Gillain (La Gare d’Hamois).

Bij de juryleden vinden we enkele Meesterkoks zoals Olivier Bourguignon (Le D’Arville) en Pierre Résimont (L’Eau Vive) evenals Joëlle Rochette (Franstalige journaliste voor de Meesterkoks), en enkele partners van de Meesterkoks, Xavier Faber (Bru Spadel), Frédéric Deroppe (Epicurus) en Albert Hankenne (Chaîne des Rôtisseurs).

De wedstrijd op 25 maart zal eveneens de gelegenheid zijn om de producten van enkele lokale producenten te ontdekken en te proeven: waaronder saffraan van Cotchia, slakjes van Bierwart, Boter Plaquette, Ferme Censier, Ferme aux Sources (groenten), Le Goût retrouvé (confituren), Liqueurs d'O, Kaasmakerij Pascal Fauville, Peket Belge, …. Ook zullen de bezoekers er het boek ‘Wallino, la sorcière de la Malbouffe et les usines cholestérol’ van schrijver en chef Thierry Stasiuk kunnen ontdekken, maar ook de Ateliers van culinaire muziekinstrumenten, van het schilderen van ‘Groenten en Fruit’ of van het Bloemenatelier ‘Récup Cuisine’.

‘Les Petits Chefs en Herbe’ gaat door op 25 maart 2017, van 9 tot 17 uur, op het Domaine d’Achêne

Adres: Route de Dinant, 22 - 5590 Achêne (Ciney)

Info: www.pascalmarcin.be

Contact : famillemarcin@hotmail.com

 

 

Affiche 2017
Pascal Marcin