Nieuwe wind door le Coq aux Champs van Christophe Pauly

Met de verbouwing van zijn restaurant in Soheit Tinlot brengt Meesterkok Christophe Pauly een nieuwe energie en een hedendaagse dynamiek in zijn keuken.

Vijf jaar nadat Christophe en zijn echtgenote Catherine de keuken en zaal van hun restaurant openmaakten en in één ruimte een open keuken, een gastentafel en een bar installeerden, lieten ze opnieuw belangrijke aanpassingswerken uitvoeren. Deze gebeurden in twee fazen, de ene in augustus 2016, de andere in januari laatstleden. In een eerste faze werd een nieuwe parking en op hetzelfde niveau een modern buitenterras aangelegd, in een tweede faze werd in de inkomruimte een receptiemeubel geïnstalleerd zodat de gasten nog beter ontvangen kunnen worden. Ook werd de akoestiek aangepast en kregen de verschillende ruimtes in het gebouw een nieuwe aankleding. Zowel op technisch als op esthetisch niveau waren het belangrijke werken, die echter geen invloed hadden op de heel aparte sfeer van het restaurant.

Zo blijft de hedendaagse elegantie van het restaurant behouden. De keuken blijft, net zoals in een theater, geopend op de zaal. In de eetruimte zelf vinden de gasten nieuwe zitmeubelen en werden de muren bekleed met stoffen in verschillende texturen. Zwart, oker, comfortabele kussens, verlichting van een Spaanse designer, zware zwarte gordijnen aan de ramen. Christophe en zijn vrouw creëerden een bijzonder comfortable nestje midden het groene landschap. De ronde tafels voor twee of de afgeronde tafel voor zes personen dichtbij de keuken, op de eerste rij van het spektakel, verhogen de gezelligheid.

Ondanks al deze wijzigingen blijft de keuken van Christophe Pauly ongewijzigd, met respect voor de seizoen en de producten. Ze toont de zachte creativiteit die deze talentvolle Meesterkok in zijn bereidingen brengt en bevestigt zijn maturiteit die hij steeds beter benadrukt.

De nieuwe aanpassingen zorgen voor een hernieuwde dynamiek In Le Coq aux Champ 2017. Het zijn opnieuw redenen om de neuzen en de smaakpapillen in de richting van Soheit-Tinlot te zetten.

Le Coq aux Champs, Rue du Montys 71, 4557 Soheit-Tinlot. Tel. 085/51.20.14   www.lecoqauxchamps.be

 

 

Christophe Pauly