Nieuw restaurant van Sang-Hoon Degeimbre in Brussel

Het nieuwe restaurant van Sang-Hoon Degeimbre, eigenaar van l’Air du Temps in Liernu ging van start in Brussel. De keuken van SAN Bruxelles, dat hij opende met zijn Japanse souschef Toshiro aan het fornuis, is opgebouwd rond gerechtjes die in kommen worden geserveerd, zowel hartige als zoete bereidingen, geïnspireerd op zijn recente reis naar Korea. Nabijheid en gezelligheid zijn de sleutelwoorden voor dit kleine stadsrestaurant gelegen vlakbij de buik van Brussel, het Sint-Katharinaplein en de Vismarkt. De sobere en natuurlijke inrichting is van de hand van ontwerpster Charlotte Esquenet (van het bedrijf ExSud). Op de gelijkvloerse verdieping vinden we een eettoog waar je één tot vijf verschillende kommetjes kunt eten in functie van de beschikbare tijd. Op de eerste verdieping zijn diverse tafeltjes geplaatst. Daar kun je op een gezellige manier, de verschillende groenten uit de moestuin van San in Liernu ontdekken die er in elk bereiding zijn verwerkt.  

SAN Bruxelles, 19 Vlaanderenstraat, 1000 Brussel. 02/318.19.19. www.sanbxl.be

Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14.30 uur en van 19 tot 23 uur. Zaterdag van 19 tot 23 uur. Zondag gesloten.