Lux viert maandelijks feest en verwent zijn gasten met een Delvaux

Het Antwerpse restaurant Lux viert zijn twaalfde verjaardag niet één keer maar wel gedurende twaalf maanden met evenveel handtassen van het Belgische luxe lederwarenhuis Delvaux.  Alle gasten mogen tijdens hun bezoek een kaartje invullen en maken zo kans om een Delvaux handtas te winnen die in het restaurant uitgestald staat en ook op de Facebookpagina te bekijken valt. 
“Wie verjaart, krijgt gewoonlijk geschenken, we draaien die gewoonte om en schenken elke maand een handtas van Delvaux aan één van onze restaurantgasten,” aldus gastheer Bert Janssen.  Daarvoor moeten ze niet eens een vraag oplossen maar gewoon een kaartje achterlaten in de zuil waarop de te winnen handtas uitgestald staat. “Feestvieren doen we graag in stijl en ik dacht daarbij aan een kwaliteitsvol en duurzaam product dat elegant is, ambachtelijke expertise en authenticiteit uitstraalt en bovendien als symbool staat voor ons land.  Waarden die wij ook als restaurant koesteren en vandaar was een link met Delvaux snel gemaakt.” Bert Janssen heeft daarbij niet enkel aan de dames onder zijn gasten gedacht want ook de heren kunnen wel degelijk iets passends winnen. 

Restaurant Lux was één van de eerste restaurants die de strategische positie van het Antwerpse Eilandje erkende en bevestigde. Het restaurant bestaat inmiddels twaalf jaar en kreeg recent een gestileerde en luchtige make-over. In de keuken staat Meesterkok Bert Zaman die naast de kaart op weekdagen ook een twee gangen lunchmenu met koffie toe voor € 29 bereidt. Leuk is de transparante wijnvoorraad aan de inkom die als aanvulling op de wijnkaart een mooie inkijk geeft op het aanbod. Vanuit Lux kan men ook een bezoek brengen aan de totaal vernieuwde bar Festiv. De bar is alle dagen open vanaf 11 uur, biedt de mogelijkheid om iets kleins te knabbelen en op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zorgt een dj voor passende achtergrondmuziek. 

Restaurant Lux, Adriaan Brouwerstraat 13, 2000 Antwerpen, tel.: 03 233 30 30, www.luxantwerp.com, zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.