Frank Fol orkestreert de Week van Groenten en Fruit

De Week van Groenten en Fruit is een traditie geworden. Dit jaar gaat hij van 4 tot 10 mei door en dat al voor de 7de maal.

Peer en prei zijn fruit en groente van het jaar!

Groentekok Frank Fol, en eveneens voorzitter van de Meesterkoks, legt tijdens de Week van Groente en Fruit naar goede gewoonte de aandacht op de beste producten van ons land. Dat gebeurt met verschillende acties over de hele Benelux zoals onder meer opendeurdagen bij de producenten in Sint-Katelijne-Waver.  Een regio die zeer rijk is aan groente- en fruittelers. Gelijklopend wordt er de “Week van de Groentestreek’ georganiseerd. Daaraan worden talrijke bezoeken op het terrein gekoppeld zoals thematische wandel- en fietstochten of ook speciale groente- en fruitmenu’s in verschillende restaurants. Het volledige programma van al deze activiteiten en animaties en de getuigenis van 120 personaliteiten uit de Benelux kan je ontdekken op de website van de ‘Levende groenten- en fruitkrant’ op www.deweekvangroentenenfruit.info

Terzelfdertijd wordt zowat overal in het land een grote promotiecampagne op poten gezet, waaronder ook in de grootdistributie (Carrefour), en in ‘Het Laatste Nieuws’.

Als je Frank Fol vraagt waarom hij ‘De Week van Groenten en Fruit’ organiseert, dan antwoord hij onomwonden: “Gewoonweg omdat er op dit vlak nog altijd een weg af te leggen is.  We eten met zijn allen nog altijd te weinig van die lekkere dingen die ons goed doen. Dit initiatief zit dan ook onder de koepel van onze ‘Denk Groenten! Denk fruit!’- filosofie. We willen vooral lokale telers in de spotlights zetten en naar de toekomst toe zelfs een soort 'Autosalon' voor de sector uitbouwen, waarin alle nieuwigheden aan het grote publiek worden voorgesteld.”

Wat houdt die “Denk Groenten! Denk Fruit!” filosofie precies in?

  • Een gerecht ontstaat uit groenten, Denk Groenten! Denk Fruit!® Met andere woorden: bedenk eerst welke groenten en fruit je vandaag op tafel wilt brengen.
  • Tweede stap: kies uit de 43 culinaire technieken om groenten en fruit te bereiden. Die technieken vind je allemaal op www.degroentekok.be
  • Derde stap: kies voor vlees, vis, vleesvervanger of … niets. Een lekker groente-fruit gerecht moet ook op zichzelf kunnen staan.
  • Streef voor elke maaltijd naar 2/3 groenten of/en fruit (gemiddeld per week).
  • Kies voor minstens 2 dagen per week met 100% groenten & fruit.

Tijdens deze week kan je je vol energie en vitamines tanken, door goed, gezond en evenwichtig te eten en door veel inspiratie op te doen tijdens de verschillende activiteiten van deze opwindende week.

Meer info: www.deweekvangroentenenfruit.info en www.denkgroenten-denkfruit.info