De Meesterkoks nodigen uit

De Vereniging van Meesterkoks stelde tijdens de voorbije algemene vergadering van 9 mei een uitgebreide reeks activiteiten en ontmoetingen voor. Het programma is bestemd voor iedereen, zowel voor de leden, partners als vrienden van de Vereniging. Het brengt ons van Waals Brabant tot in Knokke-Heist, langs de tafels en terrassen van onze leden tot in de Spaanse wijngaarden.

Van 1 tot 5 juni: Dinner in the Sky. Dit jaar sluiten de Meesterkoks van België zich aan op dit exclusieve evenement dat haar tiende verjaardag viert. Dit jaar worden 10 tafels, met zicht op de Heizel en het Atomium, in de Brusselse lucht gehesen. Zes voorname Meesterkoks vertegenwoordigen er de Vereniging. Dat zijn Filip Claeys (De Jonkman), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Viki Geunes (‘T Zilte), Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme chez Soi). Zij koken er alleen of in het gezelschap van jonge chefs zoals de laureaten 2014 en 2015 van de Ster van de Belgische keuken, Simon Denis (Le Comptoir de L’Eau Vive) en Sam Van Houcke (Onder de Toren).

13 juni: 2e Grand Prix de Golf op de Golf d’Hulencourt (Waals-Brabant).

8 augustus: 2de Petanquetornooi op het strand van Knokke-Heist.

Voor alle leden zijn dit twee mooie gelegenheden om niet alleen elkaar weer te zien maar ook om klanten, vrienden en partners bij het avontuur te betrekken. Op die manier kunnen er leuke teams worden samengesteld en krijgen de wedstrijden, net zoals vorig jaar, meer gewicht en vooral meer plezier. Dat de beste mogen winnen.

Van 2 tot 4 oktober: Wijnreis naar Spanje met partner Schenk. Ontdekking van de wijnen van Murviedro (regio van Valencia) en de Botegas Hispano+Suiza (regio Utiel-Requena).

4 september: Sterren op de Grasmat: 4de editie van het voetbaltornooi georganiseerd door Meesterkok Axel Colonna-Cesari (restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver)

5 september: Refreshing Monday bij Schenk. Ledendag, voorstelling van producten en partners, wijndegustaties en walking diner.

Van 5 oktober 2016 tot 10 februari 2017: ‘CERA Prijsactie’. Lunch die de Belgische producten en culinaire talenten promoot, bestemd voor alle klanten die CERA bij de Meesterkoks uitnodigt. Prijs €55 (inclusief wijnen van Schenk, water van Bru, kaas, chocolade van Belcolade, champagne en koffie) plus €10 die CERA als supplement betaalt. Tarief  ‘grote huizen’ + €10 voor de restaurants met 1 ster of 16/20 in GaultMillau; + €30 voor de restaurants met 2 sterren en 17/20 in GaultMillau; + €60 voor de restaurants met 3 sterren of 19/20 in GaultMillau.

Van 30 oktober tot 30 november: actie 100% lunch op Countryside in Gent

Ook dit jaar kan bij alle deelnemende leden een kwalitatieve driegangen lunch worden gereserveerd, aan de democratische prijs van €49, wijn en water inbegrepen. De voorziene supplementen voor deze driegangen lunch zijn: €10 voor restaurants met 1 ster of 16/20 in GaultMillau; + €30 voor restaurants met 2 sterren en 17/20 in GaultMillau; + €60 voor de restaurants met 3 sterren of 19/20 in GaultMillau.

Net zoals vorig jaar is AG Insurance de belangrijkste partner van de Vereniging van Meesterkoks van deze actie.

Van 1 tot 8 november: Tijdens De Week van de Belgische Keuken heeft op 1 en 2 november de finale van de Ster van de Belgische Keuken plaats. Het is al de vierde editie van deze wedstrijd, een initiatief van Pierre Wynants en Frank Fol, bestemd voor jonge professionele Belgische koks.

Tijdens de volgende zomermaanden staan er nog meer aantrekkelijke activiteiten van de Meesterkoks op het programma.

U vindt daarover meer informatie op www.mastercoocks.be (rubriek: News of in het MCM – Mastercooks Magazine). En vooral: zeg het verder!